Recepty


Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 177
Hlavné chody

Kuracie mäso pečené s cestovinami

Kuracie mäso umyjeme, osolíme, okoreníme. Nakrájame na kocky, vložíme do pekáča, podlejeme vodou. Dáme do rúry piecť na 180 °C. Cestoviny...

Hlavné chody

Hovädzie mäso s ryžou

Hovädzie mäso umyjeme, naplátkujeme alebo nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme. Podlejeme vodou. Vložíme do tlakového hrnca a dusíme do...

Hlavné chody

Kuracie mäso s ryžou

Kuracie mäso si opláchneme, osušíme, osolíme, posypeme rascou a orestujeme na panvici. Podávame s ryžou. Výživové hodnoty zodpovedajú...

Hlavné chody

Kuracie mäso so zemiakmi

Kurací prsný rezeň umyjeme, nasolíme a naklepeme na tenký plátok. Potom ho opražíme na troche oleja. Zemiaky nakrájame na plátky,...

Hlavné chody

Dusené kuracie mäso s bulgurom

Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti...

Hlavné chody

Ryža

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Výživové hodnoty zodpovedajú varenej ryži. 100 g surovej ryže sa rovná 200 g ryži varenej. Vždy si teda odvážte polovicu množstva než je v...

Hlavné chody

Pstruh na masle

Pstruha očistíme a osušíme. Potom ho nasolíme, okoreníme, posypeme rascou aj vo vnútornej časti. Necháme zahriať panvičku s trochou masla. Pstruha...

Hlavné chody

Kuracie stehno pečené s ryžou

Kuracie stehno si umyjeme a osolíme. Môžeme si zľahka posypať rascou a vložíme do pekáča, podlejeme vodou alebo vývarom a pečieme na 180 °C cca 1 hodinu. Podávame s ryžou. Výživové...

Šaláty

Šalát mrkva a jablko

Mrkvu umyjeme a oškriabeme. Jablko zbavíme vrchné šupky a nastrúhame na hrubom strúhadle spoločne s mrkvou. Dochutíme citrónovou...

Hlavné chody

Kuracie stehno s kuskusom

Kuracie stehno si umyjeme, osušíme, osolíme. Dáme do pekáča, podlejeme vodou a dáme piecť na hodinu na 180 °C. Kuskus pripravíme podľa...

Hlavné chody

Kuracie mäso dusené s pohánkou

Kuracie mäso umyjeme a osolíme. Dáme do panvice, kde mäso restujeme a podlejeme vývarom alebo vodou. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia....

Šaláty

Šalát z paradajok a uhoriek

Zeleninu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom a prípadne podľa chuti dosolíme.

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.