Dusené kuracie mäso s bulgurom

Ingredience na 1 porci

Kuřecí prsa (restovaná)100 g
Oregano drcené1 špetka
Bulgur80 g
Tymián1 g
Sůl1 špetka
Zeleninová příloha100 g
Voda1 sklenice
Citrónová šťáva čerstvá3 g

Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ málo známej aj keď nie veľmi exotickej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemnú orieškovú chuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej stravy. Vďaka zastúpeniu vlákniny podporuje činnosť čriev a pôsobí tiež blahodárne na nervovú sústavu.

 

Kuracie mäso si dobre umyte a osoľte. Potom ho vložte na panvicu, pridajte (najlepšie) čerstvé bylinky, podlejte trochou vody alebo vývaru a duste do zmäknutia.

 

Podávajte s bulgurom a čerstvou zeleninou.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 28.1343 Kj

Bílkoviny0.29 g
Sacharidy0.31 g
Sacharidy z cukrů0.5 g
Tuky0.03 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.03 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.