Šošovicovo-špenátová polievka s kurkumou

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa červená0.5 kus
Špenát čerstvý70 g
Soľ1 štipka
Kurkuma mletá2 štipky
Zeleninový vývar250 ml
Šošovica červená po uvarení50 g
Olej kokosový3 ml

Červená šošovica patrí síce k strukovinám, no potrebuje odlišné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.

V čom je šošovica odlišná?

 

  1. Červená šošovica nemá šupku- nespôsobuje tak nafukovanie.
  2. Červená šošovica sa nemusí vopred namáčať.
  3. Červená šošovica sa rozvarí- tak je to správne.
  4. Červenou šošovica neklíči.
  5. Červenou šošovicu nemusíte po rozmixovaní pasírovať- nemusíte sa zbavovať šupiek.

 

Najemno nakrájanú cibuľku si vypražte na troške kokosového oleja. Potom pridajte špenát a spoločne so šošovicou chvíľu restujte. Nakoniec zalejte vývarom a varte cca 15-20 minút. Polievku následne môžete rozmixovať do krému alebo nechať tak.

 

Pridajte kurkumu, trocha soli a šošovicová polievka je pripravená na servírovanie. Odporúčame pridať kúsok čerstvého žitného pečiva.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 78.915 Kj

Bielkoviny0.34 g
Sacharidy1.81 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky1.12 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.9 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Vláknina0.12 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.