Červená šošovicová polievka

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Mrkva1 kus
Cesnak1 strúčik
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Majoránka1 štipka
Zeleninový vývar250 ml
Rýžová kaše instantní10 g
Olej repkový3 ml
Šošovica červená0.5 hrnček

Červená šošovica patrí do rovnakého šuplíka ako ostatné strukoviny, no na rozdiel od ostatných potrebuje iné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.

 

  • červená šošovica neklíči
  • nemá šupku – nespôsobuje nadúvanie
  • nemusí sa vopred namáčať
  • rozvarí sa a je to tak správne
  • po rozmixovaní ju nemusíte pasírovať – nemusíte sa zbavovať šupiek

 

Mrkvu očistite, umyte a nakrájajte najemno. Cesnak olúpte a zmiešajte so soľou. Šunku nakrájajte nadrobno spoločne s cibuľou a následne opečte na panvici. Po chvíli pridajte aj mrkvu a opečte do zlatista.

 

Po pár minútach vmiešajte šošovicu, zalejte vývarom, okoreňte a varte do mäkka približne 15 až 20 minút. Nakoniec za stáleho miešania vsypte do polievky instantnú ryžovú kašu. Šošovicovú polievku dochuťte cesnakom a soľou.

 

Premiešajte, odstavte a po niekoľkých minútach ju môžete podávať. Odporúčame pridať kúsok čerstvého žitného pečiva. Z pečiva si môžete v rúre pripraviť aj krutóny.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 1383.296 Kj

Bielkoviny18.38 g
Sacharidy56.05 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky2.29 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina27.04 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.