Červená šošovicová polievka

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Mrkev1 kus
Česnek1 stroužek
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Majoránka1 špetka
Zeleninový vývar250 ml
Rýžová kaše instantní10 g
Olej řepkový3 ml
Čočka červená0.5 kusy

Červená šošovica patrí do rovnakého šuplíka ako ostatné strukoviny, no na rozdiel od ostatných potrebuje iné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.

 

  • červená šošovica neklíči
  • nemá šupku – nespôsobuje nadúvanie
  • nemusí sa vopred namáčať
  • rozvarí sa a je to tak správne
  • po rozmixovaní ju nemusíte pasírovať – nemusíte sa zbavovať šupiek

 

Mrkvu očistite, umyte a nakrájajte najemno. Cesnak olúpte a zmiešajte so soľou. Šunku nakrájajte nadrobno spoločne s cibuľou a následne opečte na panvici. Po chvíli pridajte aj mrkvu a opečte do zlatista.

 

Po pár minútach vmiešajte šošovicu, zalejte vývarom, okoreňte a varte do mäkka približne 15 až 20 minút. Nakoniec za stáleho miešania vsypte do polievky instantnú ryžovú kašu. Šošovicovú polievku dochuťte cesnakom a soľou.

 

Premiešajte, odstavte a po niekoľkých minútach ju môžete podávať. Odporúčame pridať kúsok čerstvého žitného pečiva. Z pečiva si môžete v rúre pripraviť aj krutóny.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 1383.296 Kj

Bílkoviny18.38 g
Sacharidy56.05 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky2.29 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina27.04 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.