Krémová polievka zo zeleného hrášku

Ingredience na 1 porci

Cibule0.5 kusy
Máslo1 g
Česnek0.5 stroužky
Hrášek čerstvý80 g
Mléko plnotučné1 ml
Jogurt bílý 0 % tuku1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Zeleninový vývar1 ml

Hrášok je zdravý a prospešný a to nie len pre aktívnych športovcov či tehotné ženy. Vedeli ste že polovica hrnčeka hrášku obsahuje dokonca 20 % odporúčanej dennej dávky vitamínu C? Tak hurá na varenie!

 

 

 

 

 

Na 4 menšie porcie:

  • cibuľa
  • maslo
  • 300 g mrazeného hrášku
  • zeleninový vývar
  • cesnak
  • citrónová šťava
  • soľ a čierne korenie
  • plnotučné mlieko na zjemnenie
  • petržlenová vňať
  • biely jogurt na ozdobu

 

Hrášok zalejte horúcou vodou a nechajte ho rozmraziť.

Potom ho na cibuľke opečte, zalejte vývarom tak, aby bol celý ponorený a všetko spolu rozmixujte.

Podľa chuti pridajte soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a cesnak. Všetko dolaďte plnotučným mliekom a nechajte spoločne variť.

 

Hotovú polievku môžete podávať s nasekanou petržlenovou vňaťou, jogurtom a opečenými krutónmi zo žitného chleba.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 592.27 Kj

Bílkoviny15.18 g
Sacharidy15.88 g
Sacharidy z cukrů8.76 g
Tuky1.55 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.66 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.53 g
Vláknina3.05 g
Vápník107.05 g
Gi0.38

Alergeny

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.