Paradajková polievka s pohánkou

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Paradajková polievka s pohánkou

Paradajková polievka s pohánkou

Pohánka je prirodzene bezlepková obilnina, ktorá ma príjemnú orieškovú chuť. V našich končinách bývala tradičnou surovinou a dnes sa k nej znovu vraciame. Je nie len zdravá ale aj veľmi chutná.

 

Na oleji opražte na plátky nakrájanú červenú cibuľu. Po chvíľke prichoďte sparené a nakrájané paradajky a pohánku. Použite veľké paradajky, prípadne v zimných mesiacoch, kedy nie sú chuťovo dobré, môžete použiť tie v plechovke (500g).

 

Posypte oreganom a zalejte vývarom. Pod pokrievkou nechajte bublať cca 20 minút, kým pohánka nebude mäkká. Potom dochuťte soľou, citrónovou šťavou, kôrou a prelisujte cesnak. Chvíľu pred koncom varenia pridajte ešte čerstvý koriander.

 

Pri servírovaní polievku posypte tenkými plátkami červenej cibule, čerstvým koriandrom a pokvapkajte olivovým olejom.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
10 ml Olej olivový
1 kus Cibuľa červená
8 štipiek Oregano drvené
120 g Pohánka
4 štipky Soľ
4 štipky Čierne korenie
8 kusov Paradajka
10 g Citrónová šťava čerstvá
600 ml Zeleninový vývar
10 g Citrónová kôra čerstvá
2 hrste Koriander vňať

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.