Pohánka je prirodzene bezlepková obilnina, ktorá ma príjemnú orieškovú chuť. V našich končinách bývala tradičnou surovinou a dnes sa k nej znovu vraciame. Je nie len zdravá ale aj veľmi chutná.
Na oleji opražte na plátky nakrájanú červenú cibuľu. Po chvíľke prichoďte sparené a nakrájané paradajky a pohánku. Použite veľké paradajky, prípadne v zimných mesiacoch, kedy nie sú chuťovo dobré, môžete použiť tie v plechovke (500g).
Posypte oreganom a zalejte vývarom. Pod pokrievkou nechajte bublať cca 20 minút, kým pohánka nebude mäkká. Potom dochuťte soľou, citrónovou šťavou, kôrou a prelisujte cesnak. Chvíľu pred koncom varenia pridajte ešte čerstvý koriander.
Pri servírovaní polievku posypte tenkými plátkami červenej cibule, čerstvým koriandrom a pokvapkajte olivovým olejom.
2 strúčiky | Cesnak | |
10 ml | Olej olivový | |
1 kus | Cibuľa červená | |
8 štipiek | Oregano drvené | |
120 g | Pohánka | |
4 štipky | Soľ | |
4 štipky | Čierne korenie | |
8 kusov | Paradajka | |
10 g | Citrónová šťava čerstvá | |
600 ml | Zeleninový vývar | |
10 g | Citrónová kôra čerstvá | |
2 hrste | Koriander vňať |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
front.forum.comments-recipe
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se