Eintopf cestoviny z jedného hrnca

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Bazalka čerstvá1 hrst
Bazalka sušená10 g
Olej olivový10 ml
Rajčata cherry1 hrst
Rukola1 hrst
Ořechy kešu0.5 hrsti
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata v plechovce150 g
Těstoviny celozrnné150 g
Lahůdkové droždí4 lžičky

Ak nemáte náladu na varenie, no napriek tomu si chcete pochutnať na niečom zdravom a výživnom, skúste cestoviny z jedného hrnca. Sú chutné a dajú sa pripraviť prakticky bez námahy.

Odporúčame, aby ste siahli po celozrnných cestovinách, ktorú sú vyrobené z obilnín bohatých na živiny.

 

Recept je veľmi jednoduchý. Najprv si pripravte zeleninu. Cibuľu, cesnak a cherry paradajky nakrájajte na menšie kúsky.

Takto pripravenú zeleninu dajte do hrnca, pridajte nakrájané paradajky z plechovky, sušenú bazalku, vaše obľúbené celozrnné cestoviny, pokvapkajte trochou olivového oleja a zalejte vodou alebo zeleninovým vývarom tak, aby boli ingrediencie ponorené (prípadne môžete vodu počas varenia prilievať).

 

Všetko priveďte spoločne k varu a občas premiešajte. Varte približne 10 minút tak, aby cestoviny zmäkli, nasiakli vodu a vytvorila sa hustá zmes. Na záver okoreňte podľa chuti a vmiešajte hrsť rukoly.

Na tanieri ozdobte čerstvou bazalkou.

 

Ak chcete, môžete si tiež vyrobiť vlastný raw parmezán. Stačí jednoducho namlieť kešu orechy a zmiešať ich s lahôdkovým droždím a štipkou soli.

Dobrú chuť!

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 679.74842 Kj

Bílkoviny7.13 g
Sacharidy19.73 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky6.8 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina4.63 g
Vápník0.05 g

Alergeny

Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.