Chia mango puding

Ingredience na 1 porci

Mango90 g
Semínka chia1 lžička
Sirup datlový bio2 g

Mango je vhodné konzumovať až keď je mäkké na dotyk. Najdôležitejšie je ho najprv olúpať a odstrániť kôstku.

 

Mango je najlepšie konzumovať čerstvé. Samostatne alebo napríklad aj v nejakom ovocnom šaláte. Často sa používa aj varené alebo ako príloha k hydinovému mäsu či šunke. Mango je vhodné aj na prípravu kompótov, zaváraním a čajov.

Na niektorých plodoch môžu byť nepríjemné vlákna, ktoré sa zamotávajú do zubov. Niektoré druhy ich majú viac ako iné. Radšej teda odhrýzajte v proti smere rastu vlákien alebo si mango nakrájajte.

 

  1. Mango očistite, zbavte kôstky a nakrájajte na kúsky.
  2. Kúsky rozmixujte a ku zmesi pridajte chia semienka.
  3. Nakoniec v prípade potreby oslaďte stéviou alebo obľúbeným sirupom a podávajte. Mango je dosť sladké samo o sebe.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 124.347 Kj

Bílkoviny0.58 g
Sacharidy2.8 g
Sacharidy z cukrů0.12 g
Tuky2.01 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.06 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Vláknina2.02 g
Gi51

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.