Cuketové rolky s píniovými orieškami

Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Bazalka čerstvá0.5 hrsti
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Oříšky piniové10 g
Sýr Ricotta125 g

Cuketa je kvôli svojej jemnej chuti fantasticky univerzálna a dá sa použiť na niekoľko spôsobov. Ak je práve jej sezóna stojí len zopár eur.

Navyše, komu by sa chcelo stále vyvárať v kuchyni? Vyskúšajte náš rýchly cuketový recept, ktorý môžete podávať ako desiatu alebo aj ľahkú večeru.

 

A prečo je cuketa taká zdravá? Približne 90 % plodu tvorí voda, zvyšok je plný vlákniny, ktorá je dobrá pre podporu zdravého trávenia. Okrem toho obsahuje antioxidanty, stopové prvky a tiež aj provitamín A, vitamíny skupiny B a vitamín E.

 

  1. Cuketu umyte a škrabkou na zemiaky nakrájajte na dlhé plátky.
  2. V miske zmiešajte ricottu, nasekané bazalkové listy, prelisovaný cesnak a šťavu a kôru z citróna. Osoľte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  3. Plátky cukety natrite ricottou a zarolujte.
  4. Každú rolku posypte píniovými orieškami.
  5. Roľky podávajte hneď pokvapkané olivovým olejom alebo ich uskladnite v chladničke.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 154.366 Kj

Bílkoviny1.95 g
Sacharidy4.46 g
Tuky0.98 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.06 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina1.21 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.