Ako funguje Mačingova diéta

Benefity Mačingovej diéty
- rýchly pokles telesnej hmotnosti s rovnomerným úbytkom tuku na celej postave
- pokles hladiny cukru v krvi
- zníženie hladiny cholesterolu
- úprava krvného tlaku
- výrazný ústup prejavov kožných chorôb (vrátane celulitídy)
- zlepšenie stavu pleti, vlasov a nechtov
- zmierňujú sa prejavy Crohnovej choroby, celiakie a ulceróznej kolitídy (pacienti prestávajú trpieť anémiou)
- zlepšenie funkcie štítnej žľazy
- zlepšenie psychickej pohody
Knihy Antónie Mačingovej
Vo svojej prvej knihe, bestselleri, ktorý sa volá Schudnite raz, ale navždy 1, predstavuje Mačingová čitateľom harmonizačný 28 denný program, ktorý je v podobe detoxu odrazovým mostíkom k trvalej premene.
Kniha Schudnite raz, ale navždy 2 (Harmónia zdravia, krásy a vitality) bližšie vysvetlí princípy stravovacie návyky autorky .
Schudnite raz, ale navždy 3 (Prestaňme diétovať- naučme sa jesť) má za úlohu ukázať cestu z nekonečného kruhu neúspešných diét.
Hlavným cieľom a posolstvom kníh je obnovenie funkcií organizmu a orgánov, ktoré po úspešnej detoxikácií opäť fungujú tak, ako majú. Detoxikácia tela je tiež dôležitá pre správne vstrebávanie a využitie všetkých prijatých živín. Pozitívnym vedľajším benefitom diéty podľa Mačingovej je naviac zníženie telesnej hmotnosti.
5 pravidiel Mačingovej diéty
- jedálniček je pevne stanovený a musí sa striktne dodržiavať
- dôsledné dodržiavanie pitného režimu
- vynechať kofeín a alkohol
- základom sú 3 jedlá denne
- povolené menšie porcie jedla na desiatu z odporúčaných potravín
Odporúčaný zoznam potravín
- červená repa
- brokolica
- mrkva
- zelené fazuľky
- hrach
- zeler
- cibuľa
- cesnak
- cuketa
- hrozienka
- jablká
- orechy
- pestrec mariánsky
- kurkuma
- olivový olej
- med
- vajcia
- kuracie mäso
Výhody Mačingovej diéty
+ vyskúšaná diéta s úbytkom váhy
+ prečistenie organizmu
+ zmena stravovania a prijatie zdravého životného štýlu
+ trvalá zmena jedálnička po mesiaci detoxu
+ bez hladovania
+ bez váženia jedla
Nevýhody Mačingovej diéty
– len tri jedlá denne
– nutnosť dodržiavania jedálnička aj po skončení detoxu
– jedálniček postavený na základných potravinách
– potraviny sa nemôžu zamieňať
– potraviny vám nemusia chutiť
– alergici ani vegetariáni nemôžu túto diétu podstúpiť
Výsledky Mačingovej diéty
Výsledky poklesov hmotnosti pri Mačingovej diéty sú veľmi individuálne. U niekoho sa prejavia hneď, u iných je nutná dlhšia doba. Zmena záleží od množstva látok spracúvajúcich tuk a hospodáriacich s vodou v organizme, ktorá v tele chýba kvôli zlým stravovacím návykom a predchádzajúcim diétam. Snáď netreba zdôrazňovať, že návrat k pôvodným stravovacím návykom, vám skôr či neskôr prinesie ten istý problém, ktorý ste chceli vyriešiť.
Vydržte a predovšetkým nezabúdajte na pitný režim, ktorý je dôležitý rovnako ako strava.
A čo na to odborníci?
28 denný program od Mačingovej sa s uznaním zo strany odborníkov nestretol. Chýbajú v ňom živiny (napr. bielkoviny) v prvom týždni. Odborníci odporúčajú vyváženú stravu v pravidelných porciách. Taktiež vravia, že po diéte od Mačingovej môže prísť jojo efekt.
Recepty podľa Mačingovej
Mrkvový perkelt
V jedálničku Mačingovej sa mrkvový perkelt vyskytuje pomerne často. Ide o jednoduchý pokrm, ktorý pripravíte behom pár minút.
Ingrediencie
- mrkva a cibuľa
- čierne korenie
- rasca (prípadne koriander či kurkuma)
- mletý rozmarín
- sójová omáčku
- olivový olej
Príprava
Očistenú a na kúsky nakrájanú mrkvu osmažíme na olivovom oleji spolu s nasekanou cibuľou. Dochutíme korením podľa chuti a sójovou omáčkou. Zalejeme vodou a dusíme, kým mrkva nezmäkne. Podávame ešte teplé.
Boršč podľa Mačingovej diéty
Ako odmerku pri tomto recepte použijeme misku na zaváraniny.
Ingrediencie
- 1 misku mrkvy
- 1 misku zeleru
- 1 misku petržlenu
- 1 miska kalerábu
- 1 miska zelenej papriky
- 3 misky červenej repy
- soľ
- čierne korenie
- nové korenie
- mletú papriku
- 3 bobkové listy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- paradajkový pretlak
Príprava
Na oleji osmažíme všetky druhy koreňovej zeleniny, po chvíli pridáme korenie, nakrájanú papriku a prilejeme 0,5 l vody. Varím do zmäknutia. Nakoniec pridáme nakrájanú a zvlásť uvarenú repu. Pridáme cesnak a osmaženú cibuľu, pretlak a prevaríme. Všetko spolu dobre premiešame.