Ako funguje Mačingova diéta

Benefity Mačingovej diéty

  • rýchly pokles telesnej hmotnosti s rovnomerným úbytkom tuku na celej postave
  • pokles hladiny cukru v krvi
  • zníženie hladiny cholesterolu
  • úprava krvného tlaku
  • výrazný ústup prejavov kožných chorôb (vrátane celulitídy)
  • zlepšenie stavu pleti, vlasov a nechtov
  • zmierňujú sa prejavy Crohnovej choroby, celiakie a ulceróznej kolitídy (pacienti prestávajú trpieť anémiou)
  • zlepšenie funkcie štítnej žľazy
  • zlepšenie psychickej pohody

Knihy Antónie Mačingovej

Vo svojej prvej knihe, bestselleri, ktorý sa volá Schudnite raz, ale navždy 1, predstavuje Mačingová čitateľom harmonizačný 28 denný program, ktorý je v podobe detoxu odrazovým mostíkom k trvalej premene.

Kniha Schudnite raz, ale navždy 2 (Harmónia zdravia, krásy a vitality) bližšie vysvetlí princípy stravovacie návyky autorky .

Schudnite raz, ale navždy 3 (Prestaňme diétovať- naučme sa jesť) má za úlohu ukázať cestu z nekonečného kruhu neúspešných diét.

Hlavným cieľom a posolstvom kníh je obnovenie funkcií organizmu a orgánov, ktoré po úspešnej detoxikácií opäť fungujú tak, ako majú. Detoxikácia tela je tiež dôležitá pre správne vstrebávanie a využitie všetkých prijatých živín. Pozitívnym vedľajším benefitom diéty podľa Mačingovej je naviac zníženie telesnej hmotnosti.

5 pravidiel Mačingovej diéty

  • jedálniček je pevne stanovený a musí sa striktne dodržiavať
  • dôsledné dodržiavanie pitného režimu
  • vynechať kofeín a alkohol
  • základom sú 3 jedlá denne
  • povolené menšie porcie jedla na desiatu z odporúčaných potravín

Odporúčaný zoznam potravín

  • červená repa
  • brokolica
  • mrkva
  • zelené fazuľky
  • hrach
  • zeler
  • cibuľa
  • cesnak
  • cuketa
  • hrozienka
  • jablká
  • orechy
  • pestrec mariánsky
  • kurkuma
  • olivový olej
  • med
  • vajcia
  • kuracie mäso

Výhody Mačingovej diéty

+ vyskúšaná diéta s úbytkom váhy

+ prečistenie organizmu

+ zmena stravovania a prijatie zdravého životného štýlu

trvalá zmena jedálnička po mesiaci detoxu

bez hladovania

bez váženia jedla

                                 Nevýhody Mačingovej diéty

– len tri jedlá denne

– nutnosť dodržiavania jedálnička aj po skončení detoxu

– jedálniček postavený na základných potravinách

– potraviny sa nemôžu zamieňať

 potraviny vám nemusia chutiť

– alergici ani vegetariáni nemôžu túto diétu podstúpiť

Výsledky Mačingovej diéty

Výsledky poklesov hmotnosti pri Mačingovej diéty sú veľmi individuálne. U niekoho sa prejavia hneď, u iných je nutná dlhšia doba. Zmena záleží od množstva látok spracúvajúcich tuk a hospodáriacich s vodou v organizme, ktorá v tele chýba kvôli zlým stravovacím návykom a predchádzajúcim diétam. Snáď netreba zdôrazňovať, že návrat k pôvodným stravovacím návykom, vám skôr či neskôr prinesie ten istý problém, ktorý ste chceli vyriešiť.

Vydržte a predovšetkým nezabúdajte na pitný režim, ktorý je dôležitý rovnako ako strava.

A čo na to odborníci?

28 denný program od Mačingovej sa s uznaním zo strany odborníkov nestretol. Chýbajú v ňom živiny (napr. bielkoviny) v prvom týždni. Odborníci odporúčajú vyváženú stravu v pravidelných porciách. Taktiež vravia, že po diéte od Mačingovej môže prísť jojo efekt.

Recepty podľa Mačingovej

Mrkvový perkelt

V jedálničku Mačingovej sa mrkvový perkelt vyskytuje pomerne často. Ide o jednoduchý pokrm, ktorý pripravíte behom pár minút.

Ingrediencie

  • mrkva a cibuľa
  • čierne korenie
  • rasca (prípadne koriander či kurkuma)
  • mletý rozmarín
  • sójová omáčku
  • olivový olej

Príprava

Očistenú a na kúsky nakrájanú mrkvu osmažíme na olivovom oleji spolu s nasekanou cibuľou. Dochutíme korením podľa chuti a sójovou omáčkou. Zalejeme vodou a dusíme, kým mrkva nezmäkne. Podávame ešte teplé.

Boršč podľa Mačingovej diéty

Ako odmerku pri tomto recepte použijeme misku na zaváraniny.

Ingrediencie

  • 1 misku mrkvy
  • 1 misku zeleru
  • 1 misku petržlenu
  • 1 miska kalerábu
  • 1 miska zelenej papriky
  • 3 misky  červenej repy
  • soľ
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • mletú papriku
  • 3 bobkové listy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • paradajkový pretlak

Príprava

Na oleji osmažíme všetky druhy koreňovej zeleniny, po chvíli pridáme korenie, nakrájanú papriku a prilejeme 0,5 l vody. Varím do zmäknutia. Nakoniec pridáme nakrájanú a zvlásť uvarenú repu. Pridáme cesnak a osmaženú cibuľu, pretlak a prevaríme. Všetko spolu dobre premiešame.

    Chcete dostávať zaujímavé jedálničky do mailu?


    © COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.