Vegánska šošovicová sekaná

Ingredience na 1 porci

Mrkev0.5 kusy
Hořčice plnotučná5 g
Česnek1 stroužek
Olej olivový1 ml
Cibule červená0.5 kusy
Žampiony čerstvé20 g
Semínka lněné celé5 g
Čočka vařená125 g
Ořechy směs0.5 hrsti
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Majoránka1 špetka
Petržel nať10 g
Lahůdkové droždí1 lžička

Strukoviny patria medzi veľmi zdravé potraviny, ktoré by mal do jedálničku zaradiť každý. Obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok a sú aj významným zdrojom bielkovín. Vyskúšajte skvelú šošovicovú sekanú a uvidíte, ako si na nej pochutnáte!

 

Šošovicu uvarte do mäkka a medzitým si na oleji opečte nakrájané šampiňóny s nastrúhanou mrkvou na cibuľke. Potom zmiešajte všetko dohromady, pridajte zvyšné ingrediencie a zmixujte. Nasekané oriešky pridajte aj po mixovaní.

 

Časť šošovice si môžete nechať bokom vcelku a potom ju primiešať, aby bola sekaná viac štruktúrovaná. Nakoniec primiešajte do zmesi čerstvý petržlen a dajde do podlhovastej formy vyloženej papierom na pečenie. Navrch ešte posypte lahôdkové droždie. Pečte približne 1 hodinu na 180 stupňov.

 

Šošovicová sekaná sa hodí ako na chlieb, tak ako hlavné jedlo napríklad k vareným zemiakom. Podávať ju teda môžete studenú aj teplú.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 643.599 Kj

Bílkoviny5.07 g
Sacharidy12.79 g
Sacharidy z cukrů0.21 g
Tuky7.83 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.92 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.16 g
Vláknina5.31 g
Sodík0.01 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Hořčice a výrobky z ní

Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní

Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.