Šalát so špargľou a kozím syrom

Ingredience na 1 porci

Olej olivový5 ml
Rajčata cherry1 hrst
Med včelí (7 g)1 lžička
Ořechy vlašské0.5 hrsti
Chřest zelený5 kusů
Žampiony čerstvé50 g
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Sýr kozí čerstvý20 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Ocet balzamiko1 g

Konzumácia špargle ma pozitívny vplyv na ľudský organizmus. Špargľa obsahuje veľké množstvo vlákniny a vitamínov: beta-karoten, vitamíny B, vitamín C, E a K, kyselinu listovú, kyselinu asparagovú, esenciálne oleje alebo riboflavin. Zo stopových prvkov obsahuje vápnik, fosfor, horčík, draslík, zinok, železo a jód.

 

Špargľa má tiež nízky obsah cukru a nízku energetickú hodnotu- 25 kcal/85 Kj na 100g, hodí sa teda aj ako diétna potravina.

 

Špargľu umyte, odrežte hlavičky, stonky nakrájajte na menšie kúsky a varte v osolenej vode približne 7 minút. Uvarenú špargľu vyberte a nechajte odkvapkať.

 

Rozohrejte 1 lyžicu oleja a krátko na nej osmažte očistené a nakrájané šampiňóny. Osoľte a okoreňte čiernym korením podľa chuti. Na panvicu pridajte cherry paradajky, krátko osmažte a pokvapkajte balzamikovým octom.

Zmes presuňte do misky a premiešajte spolu so špargľou a nadrobno nakrájanou cuketou. Cuketu môžete použiť surovú alebo ju na krátko opiecť na panvici. Orechy posekajte a taktiež vmiešajte do šalátu.

 

Šalát ochuťte zálievkou vytvorenou  zmiešaním citrónovej šťavy, medu, zvyšného oleja, posypte orechy a poukladajte plátky kozieho syra.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 666.827 Kj

Bílkoviny5.67 g
Sacharidy14.89 g
Sacharidy z cukrů0.95 g
Tuky8.01 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.08 g
Vláknina3.46 g
Vápník0.03 g
Gi65

Alergeny

Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.