Šalát so špargľou a kozím syrom

Doba prípravy: 35 min. | autor:

Šalát so špargľou a kozím syrom

Šalát so špargľou a kozím syrom

Konzumácia špargle ma pozitívny vplyv na ľudský organizmus. Špargľa obsahuje veľké množstvo vlákniny a vitamínov: beta-karoten, vitamíny B, vitamín C, E a K, kyselinu listovú, kyselinu asparagovú, esenciálne oleje alebo riboflavin. Zo stopových prvkov obsahuje vápnik, fosfor, horčík, draslík, zinok, železo a jód.

 

Špargľa má tiež nízky obsah cukru a nízku energetickú hodnotu- 25 kcal/85 Kj na 100g, hodí sa teda aj ako diétna potravina.

 

Špargľu umyte, odrežte hlavičky, stonky nakrájajte na menšie kúsky a varte v osolenej vode približne 7 minút. Uvarenú špargľu vyberte a nechajte odkvapkať.

 

Rozohrejte 1 lyžicu oleja a krátko na nej osmažte očistené a nakrájané šampiňóny. Osoľte a okoreňte čiernym korením podľa chuti. Na panvicu pridajte cherry paradajky, krátko osmažte a pokvapkajte balzamikovým octom.

Zmes presuňte do misky a premiešajte spolu so špargľou a nadrobno nakrájanou cuketou. Cuketu môžete použiť surovú alebo ju na krátko opiecť na panvici. Orechy posekajte a taktiež vmiešajte do šalátu.

 

Šalát ochuťte zálievkou vytvorenou  zmiešaním citrónovej šťavy, medu, zvyšného oleja, posypte orechy a poukladajte plátky kozieho syra.

Ingrediencie - 2 porcie

10 ml Olej olivový
2 hrste Paradajky cherry
2 lyžičky Med včelí
1 hrsť Orechy vlašské
10 kusov Špargľa zelená
100 g Šampiňóny čerstvé
1 kus Cuketa
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
40 g Čerstvý kozí syr
2 g Citrónová šťava čerstvá
2 g Balzamikový ocot

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.