Grilovaná cuketa

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa

Cukety umyte, pozdĺžne rozkrojte a vydlabte z nich dužinu. Čím viac jej vydlabete, tým viac zmesi vojde do cukety. Cuketu položte na plech vyložený papierom na pečenie.

 

Vydlabanú dužinu nasekajte na menšie kúsky, ktoré neskôr použijete do zmesi.

 

 

V hlbšej panvici rozohrejte olivový olej, na ktorom opečte nakrájanú cibuľu. Ďalej pridajte uvarené (v zeleninovom vývare) sójové mäso a smažte ho približne 5 minút za občasného miešania. Sójové mäso v prípade potreby zameňte za klasické mleté mäso.

 

Na panvicu pridajte paradajky nakrájané na kocky, vydlabanú dužinu z cukety, prelisovaný strúčik cesnaku a petržlenovú vňať nasekanú na drobno. Zmes dochuťte soľou, čiernym korením a provensalskými bylinkami.

Stiahnite plameň a zmes duste, kým zelenina zmäkne. Potrvá to približne 10-15 minút.

 

Zmesou potom naplňte vydlabané cukety a dobre ju zatlačte.

 

Cukety pečte cca 30 minút (podľa veľkosti cukety) v rúre vyhriatej na 180°C. Posledných 5 minút pečenia môžete cukety posypať obľúbeným strúhaným syrom.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
2 ml Olej olivový
2 hrste Paradajky cherry
2 kusy Cibuľa červená
1 hrsť Orechy vlašské
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Petržlenová vňať
250 g Sójové kocky
2 g Citrónová šťava čerstvá
2 štipky Provensálske korenie Vitana

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.