Pšenová kaša

Ingrediencie na 1 porciu

Maslo5 g
Jablko120 g
Pšeno varené30 g
Soľ1 štipka
Škorica5 g
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Mlieko kokosové120 ml
Citrónová kôra čerstvá5 g
Javorový sirup10 ml
Orechy pekanové1 hrsť
Vanilkový lusk1 kus

Pšeno je veľmi zdravá potravina a skvele sa hodí aj na chudnutie. Obsahuje veľké množstvo vlákniny, ktorá ma blahodárne účinky na správne fungovanie čriev. Okrem toho patrí medzi komplexné sacharidy, takže sa do tela uvoľňuje pomaly, tým pádom vám energia vydrží dlho a má minimálnu tendenciu ukladať sa do podkožného tuku. Pšeno je bohaté na zinok, železo, draslík a horčík, ktoré všeobecne v strave často chýbajú. Taktiež má nízky glykemický index, takže je vhodné aj pre diabetikov.

 

Pšeno opláchnite horúcou vodou a dajte do hrnca s kokosovým mliekom a ostatnými ingredienciami na kašu (štipka soli, lyžička javorového sirupu, mletá vanilka). Priveďte k varu a občas premiešajte, kým nebude pšeno príjemne rozvarené na konzistenciu kaše.

 

Medzitým z jabĺk odstráňte jadierka, šupku a nakrájajte ich na menšie kocky. Dajte ich do menšieho hrnca spolu s ostatnými ingredienciami (štipka škorice, štipka citrónovej kôry, trochu citrónovej šťavy, mletá vanilka, javorový sirup), trochou vody a jemne varte, kým nebudú tak akurát mäkké.

 

Do misiek rozdeľte kašu, prelejte varené jablká, pridajte hoblinku masla, orestované orechy a môžete servírovať. Kto chce, môže si kašu ešte raz posypať trochou nastrúhanej vysokopercentnej horkej čokolády.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 378.571 Kj

Bielkoviny1.03 g
Sacharidy3.17 g
Sacharidy z cukrov0.65 g
Tuky7.86 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.51 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Vláknina1.34 g
Sodík0.21 g
Gi44.5

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.