Kuskus na sladko s banánom

Ingredience na 1 porci:

Banán90 g
Mléko polotučné70 ml
Med včelí (7 g)1 lžička
Skořice4 g
Mandle loupané plátky10 g
Kuskus celozrnný70 g
Vanilkový lusk0.5 kusy

Kuskus a to najmä v celozrnnej verzii, je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok- fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, ktorý nie je celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame zvoliť práve celozrnný kuskus.

Ďalšou výhodou kuskusu je to, že sa dá použiť do slaných aj sladkých receptov.

 

Kuskus zalejte horúcim mliekom a nechajte cca 5-10 minút napučať. Mlieko by malo kuskus prevyšovať len o cca 0,5 cm.

 

Potom oslaďte včelím medom, pridajte kvapku vanilkového extraktu a štipku soli. Všetko dobre premiešajte. Soľ dodá sladkým receptom ten pravý šmrnc, no nesmie vám utiecť ruka!

 

Kuskus naservírujte do misky alebo hlbokého taniera. Pridajte mandle, nakrájaný banán a všetko posypte škoricou.

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.