Hlivový guláš

Ingredience na 1 porci:

Česnek1 stroužek
Hlíva ústřičná125 g
Olej olivový1 ml
Chléb žitný (50g)1 krajíc
Cibule červená0.5 kusy
Paprika červená1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín1 špetka
Koření paprika mletá1 špetka
Majoránka1 špetka
Zeleninový vývar250 ml

Guľáš, ktorý je hotový do jednej hodiny! Recept na hlivový guľáš sa rýchlo uchytí v celej rodine. Ľudia naň nedajú dopustiť. Je skutočne rýchly, voňavý a navyše naozaj chutný recept. Hlivový guľáš bude chutiť aj ľuďom, ktorí hubám veľmi neholdujú.

 

Do väčšieho hrnca dajte olej, cibuľu a opekajte približne 5 minút do mäkka. Pridajte všetko korenie a krátko opekajte, kým sa rozvonia. Opatrne, paprika má tendenciu sa pripaľovať a môže aj zhorknúť, tak to s opekaním nepreháňajte. Ďalej pridajte nakrájané huby a krátko ich orestujte. Pridajte cesnak, zalejte vývarom alebo vodou, osoľte, okoreňte čiernym korením a premiešajte. Priveďte k varu, zmiernite teplotu a varte asi 15 minút.

 

Po 15 minútach varenia pridajte pozdĺžne nakrájané papriky a varte ďalších 15 minút, kým huby zmäknú. Omáčku zahustite rozdrobeným chlebom a nechajte na miernom plameni variť tak dlho, kým sa chlieb vstrebá do omáčky. Ak by sa odvarilo priveľké množstvo tekutiny, zrieďte guláš ešte trochou vody.

 

Na koniec pridajte majoránku podľa chuti a okoreňte čiernym korením a soľou. Podávajte s kvalitným žitným kváskovým pečivom.

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2020 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.