Hlivový guláš


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 126

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 127

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 128

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 129

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 130

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 131

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 132

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 133

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 134

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 135

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 136

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 126

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 127

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 128

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 129

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 130

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 131

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 132

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 133

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 134

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 135

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 136

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Hliva ustricová125 g
Olej olivový1 ml
Chlieb ražný (50g)1 krajec
Cibuľa červená0.5 kus
Paprika červená1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rasca1 štipka
Korenie paprika mletá1 štipka
Majoránka1 štipka
Zeleninový vývar250 ml

Guľáš, ktorý je hotový do jednej hodiny! Recept na hlivový guľáš sa rýchlo uchytí v celej rodine. Ľudia naň nedajú dopustiť. Je skutočne rýchly, voňavý a navyše naozaj chutný recept. Hlivový guľáš bude chutiť aj ľuďom, ktorí hubám veľmi neholdujú.

 

Do väčšieho hrnca dajte olej, cibuľu a opekajte približne 5 minút do mäkka. Pridajte všetko korenie a krátko opekajte, kým sa rozvonia. Opatrne, paprika má tendenciu sa pripaľovať a môže aj zhorknúť, tak to s opekaním nepreháňajte. Ďalej pridajte nakrájané huby a krátko ich orestujte. Pridajte cesnak, zalejte vývarom alebo vodou, osoľte, okoreňte čiernym korením a premiešajte. Priveďte k varu, zmiernite teplotu a varte asi 15 minút.

 

Po 15 minútach varenia pridajte pozdĺžne nakrájané papriky a varte ďalších 15 minút, kým huby zmäknú. Omáčku zahustite rozdrobeným chlebom a nechajte na miernom plameni variť tak dlho, kým sa chlieb vstrebá do omáčky. Ak by sa odvarilo priveľké množstvo tekutiny, zrieďte guláš ešte trochou vody.

 

Na koniec pridajte majoránku podľa chuti a okoreňte čiernym korením a soľou. Podávajte s kvalitným žitným kváskovým pečivom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 785.394 Kj

Bielkoviny5.24 g
Sacharidy31.45 g
Tuky4.53 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.94 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina7.03 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.