Cuketové syrová omeleta

Ingredience na 1 porci:

Olej olivový1 ml
Vejce2 kusy
Sýr eidam 20% tuku20 g
Rajčata cherry1 hrst
Pažitka1 hrst
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Kurkuma mletá1 špetka

Začnite tým, že cuketu umyjete a očistíte. Potom ju nakrájajte na tenké plátky a jemne osoľte. Vďaka soli pustí cuketa prebytočnú vodu a bude sa lepšie tepelne upravovať. Práve kvôli tomu nechajte nakrájanú cuketu „vyplakať“ 15 až 30 minút a potom ju dôkladne osušte obrúskami.

 

Na kvalitnej panvici rozpáľte kvapku oleja. Pridajte cuketu a chvíľu restujte z oboch strán. Potom cuketu zalejte vyšľahaným vajcom so štipkou soli a kurkumy.

 

Akonáhle je omeleta hotová navrch pridajte plátok syra a nechajte ho rozpustiť. Pridajte cherry paradajky a bylinky.

 

Omeletu môžete podávať s kvalitným kváskovým pečivom, šalátom alebo smotanou.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.