Cuketové kari

Ingredience na 1 porci

Mrkev1 kus
Česnek1 stroužek
Brambory20 g
Olej olivový1 ml
Rajčata cherry1 hrst
Cibule červená0.5 kusy
Paprika červená0.5 kusy
Cuketa0.5 kusy
Sirup datlový bio1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Koření kari5 špetek
Rajčatová šťáva čerstvá100 ml

Na oleji speňte nakrájanú cibuľu a prisypte korenie na kari. Po chvíli pridajte nakrájané cukety, paradajky, papriky, mrkvy a zemiaky. Posypte ich ešte raz kari, prilejte vodu a nechajte cca 15 až 20 minút variť, kým všetko zmäkne.

 

Potom pridajte pasírované paradajky a dochuťte soľou, čiernym korením, lahôdkovým droždím a tiež trocha doslaďte. Sladiť odporúčame ďatľovým alebo iným sirupom.

 

Na záver ešte prelisujte 2-3 strúčiky cesnaku a pokvapkajte citrónovou šťavou. Pre zjemnenie pridajte lyžicu kokosového mlieka. Párkrát zmes pomixujte tyčovým mixérom aby sa dobre zahustila. Je pikantná, veľmi fresh a návyková. Odporúčame ju podávať s ryžou.

 

Tip ako variť ryžu.

Ryžu najprv osmažte na kokosovom oleji, potom zalejte vodou a varte spoločne s kardamonom (cca 5 kusov) pod pokrievkou do zmäknutia.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 558.652 Kj

Bílkoviny4.6 g
Sacharidy22.75 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky4.86 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.95 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.12 g
Vláknina8.04 g
Vápník0.02 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.