Bulgurová kaša s kakaom a goji

Ingredience na 1 porci

Med včelí (7 g)1 lžička
Goji kustovnice čínská10 g
Bulgur50 g
Sůl1 špetka
Mléko mandlové220 ml
Holandské kakao5 g

Je chutnejší než kuskus, výživnejší ako ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ nie až tak známej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemné orieškovú chuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku robí z bulguru jasného kandidáta zdravej výživy. Vďaka obsahu vlákniny podporuje činnosť čriev a taktiež pôsobí blahodárne na nervovú sústavu.

 

 

  1. Bulgurt, kakao, med a mandľové mlieko dajte do hrnca, premiešajte a priveďte k varu.
  2. Kašu varte na strednom plameni za stáleho miešania približne 12-15 minút (ak sa kaša prichytáva, podlejte trochou vody) a pridajte štipku soli na podporenie sladkej chuti.
  3. Hrniec priklopte pokrievkou a nechajte odstáť ďalších 10 minút.

Kašu servírujte v miske posypanú kakaovými bôbmi a goji.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 128.171 Kj

Bílkoviny0.41 g
Sacharidy6.82 g
Sacharidy z cukrů0.54 g
Tuky0.14 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Vláknina0.4 g
Vápník0.02 g
Gi65

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.