Nepečené torty: recepty a inšpirácie pre letné dni

Pre tých, ktorým sa nechce počas horúcich letných dní zapínať horúcu rúru a piecť, prinášame recepty na jednoduché nepečené torty.

Nepečená čučoriedková torta

Čučoriedky patria medzi najzdravšie ovocie. Posilňujú imunitu, čistia krv, pomáhajú pri problémoch s cholesterolom a tiež odbúravajú stres. Vyskúšajte recept na túto zdravú čučoriedkovú tortu.

Ingrediencie:

Korpus

  • 200 g špaldových piškót
  • 8 g masla

Čučoriedková náplň

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 12 pl čučoriedkového džemu 
  • 200 g čučoriedok
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 pl práškového cukru

Postup:

Začnite prípravou korpusu. Piškóty rozmixujte, zmiešajte s roztopeným maslom a zatlačte na spodok okrúhlej tortovej formy. Korpus dajte zatiaľ stuhnúť do chladničky.

Čučoriedkový džem zohrejte a prepasírujte cez sitko na hladkú hmotu. Mascarpone so šľahačkou a cukrom vyšľahajte do tuha. K hmote primiešajte jemný tvaroh a čučoriedkové pyré. Na záver pridajte čerstvé čučoriedky a hmotu rozotrite na stuhnutý korpus. Tortu vložte do chladničky a nechajte stuhnúť najlepšie cez noc.

Fit čokoládová torta

Aj čokoládová torta môže byť zdravá a fit, musíte ju ale pripraviť z kvalitnej horkej čokolády alebo kakaa. Navyše tento recept na fit čokoládovú tortu obsahuje aj proteín, ktorý sa postará o zvýšený prísun bielkovín.

Ingrediencie:

Korpus

  • 200 g ovsených vločiek
  • 2 pl medu
  • 2 pl kokosového oleja
  • 1-3 pl vody

Krém

  • 600 g bieleho jogurtu
  • 400 g light cream cheese
  • 100 g holandského kakaa
  • 150 g xylitolu
  • 200 g malín
  • 30 g želatíny v prášku
  • 1 odmerka čokoladového proteínu
  • mäta

Postup:

Všetky ingrediencie na korpus spolu rozmixujte. Vodu ale pridávajte po lyžiciach, aby nebolo cesto príliš mokré. Pripravené cesto na korpus natlačte na spodok tortovej formy. Vo veľkej miske spolu zmiešajte grécky jogurt, cream cheese, kakao, sladidlo a proteín. Proteín môžete v recepte aj vynechať.

V menšej miske rozmiešajte želatínu s pár lyžicami vriacej vody a miešajte, kým sa nerozpustí. Do rozpustenej želatíny vmiešajte pár lyžíc čokoladového krému a poriadne premiešajte. Celú želatínovú zmes potom vmiešajte do čokoládového krému. Zmes vylejte na korpus a odložte do chladničky aspoň na 5 hodín. Nakoniec cheesecake ozdobte malinami a mätou.

TIP: Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na chutné torty, ktoré sme pre vás pripravili. V článku nájdete napríklad recept na mrkvovú či zdravú krtkovú tortu.

Malinovo-kokosová torta

Recept na malinovo-kokosovú tortu, ktorý je vhodný aj pri vegánskom jedálničku.

Ingrediencie:

Korpus

  • 2 hrnčeky mandlí
  • 1 hrnček sušených datlí
  • ½ hrnčeka strúhaného kokosu

Kokosová plnka

  • 1 hrnček kokosového oleja
  • 1 hrnček kešu orechov
  • 2 lyžice medu
  • 1,5 hrnčeka strúhaného kokosu

Malinová poleva

  • 1 hrnček kokosového oleja
  • 1 hrnček kešu orechov
  • 1 hrnček čerstvých malín
  • 1 lyžica medu

Postup:

Ingrediencie na korpus rozmixujte v mixéri na hladkú hmotu. Zmes zatlačte na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Rovnako rozmixujte aj ingrediencie na kokosovú zmes a natrite ju na korpus. Tortu vložte na chvíľu do chladničky. Ingrediencie na maliny rozmixujte na hladkú zmes, ktorú vylejte na stuhnutú kokosovú zmes. Tortu dajte na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ju môžete ozdobiť ovocím alebo napríklad kokosovými lupienkami.

Jablkovo-tvarohová torta

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na tvarohovú tortu s chutnými jablkami.

Ingrediencie:

Korpus

  • 120 g špaldových piškót
  • 100 g mletých mandlí
  • 80 g masla

Jablková náplň

  • 1000 g strúhaných jabĺk
  • 6 plátkov želatíny 

Smotanová náplň

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 pl medu
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 250 g jemného tvarohu

Postup:

Piškóty rozmixujte. Pridajte k nim mleté mandle, maslo a dobre zmiešajte. Zmes natlačte do okrúhlej formy na tortu a dajte do chladničky. Pokračujte prípravou jablkovej náplne. Jablká očistite a nastrúhajte. Preložte ich do hrnca a za občasného miešania chvíľu poduste. Plátky želatíny roztopte vo vode a potom zmiešajte s jablkami. Zmes nechajte vychladnúť, natrite na korpus a opäť vložte do chladničky. Smotanu s medom a vanilkovým cukrom vyšľahajte do tuha. Postupne primiešajte jemný tvaroh. Hotovú zmes rozotrite na vychladenú jablkovú náplň a dajte na pár hodín do chladničky. Pred podávaním môžete tortu ozdobiť kvalitnou strúhanou čokoládou alebo čokoládovou polevou.

Nepečená torta s kyslou smotanou

Piškótová torta s kyslou smotanou patrí medzi klasické recepty, ktoré pozná skoro každý. Vyskúšajte túto verziu s chutnými zaváranými broskyňami, ktoré tortu osladia a zvláčnia.

Ingrediencie:

  • 1 balík svetlých piškót
  • 1 balík tmavých piškót
  • 1 konzerva zaváraných broskýň
  • 5 téglikov kyslej smotany
  • 3 pl práškového cukru
  • trocha granka

Postup:

V miske zmiešajte kyslú smotanu a práškový cukor. Vymiešajte na hustý krém. Na dno tortovej formy poukladajte tmavé piškóty, ktoré pokvapkajte šťavou z broskyňového kompótu. Na piškóty natrite 1/3 smotanového krému. Na to navrstvite tmavé aj svetlé piškóty. Na druhú vrstvu piškót poukladajte na tenké plátky nakrájané broskyne. Na broskyne dajte druhú tretinu smotanového krému. Opäť naukladajte zavárané broskyne a na to piškóty. Zvyšok smotanového krému zmiešajte s trochou granka a dajte poslednú vrstvu piškót. Tortu nechajte aspoň pol dňa do chladničky. Hotovú tortu môžete ozdobiť nastrúhanou čokoládou alebo ovocím podľa chuti.

24.07.2019

Získajte zdravý jedálny lístok na mieru ZADARMO

  • Zostavený od nutričnej poradkyne
  • Komplexný jedálny lístok pre vašu osobu
  • Recepty na 7 dní ZADARMO

Chcem jedálniček ZADARMO

Komentáre k článku

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se

 

Kam ďalej?

Nakladaný hermelín: Naučte sa ten najlepší!

09.01.2019

Obľúbená klasika v tých najlepších obmenách. Vyskúšajte tieto recepty na nakladaný hermelín, určite si pochutnáte. Pokračovať v čítaní

Omáčky: Naučte sa najlepšie omáčky, nie len k ryži alebo knedli

14.11.2018

Omáčky sú skvelý spôsob, ako oživiť pokrm. Pripravili sme si pre vás zdravé recepty na omáčky, ktoré je dobre poznať. Pokračovať v čítaní

Perník 3x inak: Skvelé recepty na plech aj ako muffiny

20.09.2018

Aj vás určite niekedy prepadne chuť na sladké, no je vám ľúto dopriať si niečo, čo sa extrémne vymyká vášmu dietnému jedálničku. Práve preto sme si pre vás pripravili recepty na obľúbené perníky 3x inak. Obsahujú najmä zdravé ingrediencie a preto ich môžete bez obáv zaradiť do vášho jedálnička a nemať tak zbytočné výčitky. Pokračovať v čítaní

Boršč: Klasika s tromi druhmi mäsa aj obmena pre vegánov

09.10.2019

Boršč je jedlo obľúbené najmä v ukrajinskej a ruskej kuchyni. Je to polievka pripravená z červenej repy, zeleniny a mäsa. V článku si prečítate ako pripraviť pravý ruský boršč ale tiež ako ho pripraviť vo vegánskej verzii bez mäsa. Pokračovať v čítaní

Dokonalá bábovka: Recepty, ktoré nikdy nesklamú

02.10.2019

Hodí sa ku káve, čaju, ako chutné raňajky alebo sladká desiata. Reč je o bábovke, ktorú si môžete pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Vyskúšajte zopár z nich, ktoré sme si pre vás pripravili. Pokračovať v čítaní

 
Chcem jedálniček ZADARMO

2 876 623 doručených jedálnych lístkov, za dve minúty získate váš!

Tip: Viete, že najčastejšie chcú ľudia schudnúť 10 kg?