Bulgur so zeleninou

Ingrediencie na 1 porciu
| Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
| Olej olivový | 10 ml | |
| Šalát ľadový | 200 g | |
| Reďkovky | 100 g | |
| Vajce varené natvrdo | 1 kus | |
| Paprika červená | 0.5 kus | |
| Oregano drvené | 2 štipky | |
| Bulgur | 150 g | |
| Uhorka šalátová | 0.5 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 3 g | |
| Lahôdkové droždie | 1 lyžička |
Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ málo známej aj keď nie veľmi exotickej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemnú orieškovú chuť.
Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej stravy. Vďaka zastúpeniu vlákniny podporuje činnosť čriev a pôsobí tiež blahodárne na nervovú sústavu.
Bulgur uvarte podľa návodu na obale. Umytú a nakrájanú zeleninu a vajce uvarené na tvrdo zmiešajte dohromady. Pokvapkajte olivovým olejom, citrónovou šťavou, okoreňte, posypte čerstvou bazalkou a môžete podávať spoločne s uvareným bulgurom.
Šalát sa nebojte jesť ani za studena, je ideálnym obedom do práce, kde nemáte možnosť si jedlo ohriať.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 645.1793 Kj
| Bielkoviny | 9.92 g |
| Sacharidy | 9.65 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.51 g |
| Tuky | 9.58 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 2.63 g |
| Cholesterol | 0.15 g |
| Vláknina | 3.24 g |
| Vápnik | 0.03 g |
| Gi | 0.3 |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





