Zapečené avokádo

Ingrediencie na 1 porciu
| Vajce | 1 kus | |
| Avokádo čerstvé | 50 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Petržlen vňať | 1 g | |
| Syr parmezán strúhaný | 15 g |
Avokádo sa teší veľkej obľube. Nie je sa čomu diviť keď je také chutné a zdravé. Je označované za superpotravinu vďaka svojmu vysokému obsahu antioxidantov, prospešných tukov, vitamínov a vlákniny.
Najprv si pripravte čerstvé avokádo. Rozkrojte ho pozdĺžne na dve polovice a vyberte kôstku.
Polovicu avokáda vložte na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby sa nemohla počas pečenia prevrátiť. Potom do nej vyklepte jedno vajce, zľahka osoľte, okoreňte čiernym korením a dajte piecť do rúry na 200 °C asi na 15 minút.
Keď je vajce s avokádom takmer hotové, zasypte ho strúhaným parmezánom a nechajte ešte niekoľko minút dopiecť.
Pred podávaním môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, napríklad nasekanou petržlenovou vňaťou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 348.827 Kj
| Bielkoviny | 6.58 g |
| Sacharidy | 0.62 g |
| Tuky | 5.98 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.57 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 0.07 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





