Bruschetta s kozím syrom

Ingrediencie na 1 porciu
Olej olivový | 1 ml | |
Jahody lesné | 100 g | |
Tymián | 1 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Chlieb celozrnný s tekvicovými semienkami (60g) | 1 krajec | |
Ocot balzamikový | 10 g | |
Kozí camembert | 50 g |
Kombinácia kozieho syra, jahôd a opečeného chleba je jednoducho kúzelná. Ak hľadáte predkrm alebo ľahkú večeru, ktorá vám zaručene zachutí a ktorou ohromíte svojich priateľov, potom je bruschetta s jahodami a kozím syrom stávka na istotu.
Balsamikový ocot ohrejte na strednom plameni. Varte, kým sa objem nezníži na polovicu. Zhruba po 8 až 10 minútach odstráňte z plameňa a nechajte vychladnúť.
Pripravte si gril. Plátky chleba natreté olivovým olejom grilujte 3 minúty z každej strany. Vyberajte kvalitné celozrnné pečivo.
Zmiešajte jahody a tymián. Ďalej na opečený chlieb rozložte kúsky kozieho syra, osoľte a okoreňte čiernym korením.
Pridajte jahody a všetko zalejte vareným octom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 544.286 Kj
Bielkoviny | 3.83 g |
Sacharidy | 21.26 g |
Tuky | 3.06 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
Vláknina | 5 g |
ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT