Bruschetta s kozím syrom

Ingrediencie na 1 porciu

Olej olivový1 ml
Jahody lesné100 g
Tymián1 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Chlieb celozrnný s tekvicovými semienkami (60g)1 krajec
Ocot balzamikový10 g
Kozí camembert50 g

Kombinácia kozieho syra, jahôd a opečeného chleba je jednoducho kúzelná. Ak hľadáte predkrm alebo ľahkú večeru, ktorá vám zaručene zachutí a ktorou ohromíte svojich priateľov, potom je bruschetta s jahodami a kozím syrom stávka na istotu.

 

Balsamikový ocot ohrejte na strednom plameni. Varte, kým sa objem nezníži na polovicu. Zhruba po 8 až 10 minútach odstráňte z plameňa a nechajte vychladnúť.

 

Pripravte si gril. Plátky chleba natreté olivovým olejom grilujte 3 minúty z každej strany. Vyberajte kvalitné celozrnné pečivo.

 

Zmiešajte jahody a tymián. Ďalej na opečený chlieb rozložte kúsky kozieho syra, osoľte a okoreňte čiernym korením.

Pridajte jahody a všetko zalejte vareným octom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 544.286 Kj

Bielkoviny3.83 g
Sacharidy21.26 g
Tuky3.06 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.88 g
Vláknina5 g

ALERGÉNY

  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.