Šalát z grilovanej zeleniny

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Bazalka sušená5 g
Olej olivový extra panenský20 ml
Rajčata cherry1 hrst
Lilek0.5 kusy
Paprika červená1 kus
Rukola1 hrst
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrón50 g

Teplý šalát z grilovanej zeleniny je vítanou diétnou večerou. Zelenina by vďaka obsahu prospešných látok mala tvoriť každodennú súčasť nášho jedálnička. Zeleninu by sme navyše vo väčšine prípadov mali konzumovať aj so šupkou, pretože tá spravidla obsahuje cenné antioxidantyvlákninu.

 

Začnite tak, že si umyjete a očistíte zeleninu. Ošúpanú cibuľu nakrájajte na polmesiace, balkažán na kolieska, cuketu na hranolky, papriku bez jadierok na väčšie pásiky a paradajky môžete nechať vcelku.

 

Pripravenú a nakrájanú zeleninu dajte do misky, pokvapkajte kvalitným olivovým olejom, posypte sušenou bazalkou a zľahka premiešajte, aby sa zelenina obalila olejom.

Potom máte niekoľko možností. Môžete všetko naskladať na pripravený plech vyložený papierom na pečenie a piecť v predhriatej rúre na 220 °C, kým zelenina zozlatne, alebo zeleninu opiecť na záhradnom grile či ju vypražiť na kvalitnej panvici.

 

Pečenú zeleninu premiešajte s čerstvou rukolou, ochuťte soľou a čiernym korením. Pre výraznejšiu chuť môžete pokvapkať čerstvou šťavou z citróna.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 625.259 Kj

Bílkoviny5.22 g
Sacharidy25.42 g
Sacharidy z cukrů0.03 g
Tuky4.95 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.6 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina9.22 g
Vápník0.04 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.