Zemiaky s pistáciami
Ingrediencie na 1 porciu
| Zemiaky v šupke | 180 g | |
| Rajčiny sušené | 10 g | |
| Olej olivový extra panenský | 16 ml | |
| Pórik | 0.5 kus | |
| Rukola | 1 hrsť | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Zeleninový vývar | 10 ml | |
| Limetková šťava čerstvá | 20 ml | |
| Pistáciové oriešky | 30 g |
Dôkladne umyté zemiaky uvarte domäkka. Polovicu orechov nameľte najemno a zmiešajte s ingredienciami na dresing, potom dôkladne premiešajte s na plátky nakrájanými zemiakmi. Sušené paradajky a pór nakrájajte na rezance a zamiešajte do zemiakov, nechajte hodinu odpočívať. Na tanier dajte kôpku rukoly, šalát a navrch posypte zvyšnými pistáciovými orieškami.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 246.338 Kj
| Bielkoviny | 2.49 g |
| Sacharidy | 7.97 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.12 g |
| Tuky | 1.78 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.6 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
| Vláknina | 3.17 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





