Šalát z batátov a grilovanej zeleniny

Ingredience na 1 porci

Mrkev0.5 kusy
Olej olivový1 ml
Rajčata cherry1 hrst
Červená řepa100 g
Paprika červená0.5 kusy
Paprika žlutá0.5 kusy
Paprika zelená0.5 kusy
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Brambory batáty pečené140 g

Batáty a zvyšnú zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky, zmiešajte s 3 lyžicami oleja, soľou, čiernym korením a ďalším korením podľa vlastnej chuti.

 

Zeleninu rozprestrite do väčšej misy na zapekanie a dajte na 20 až 30 minút pod gril. Zeleninu občas premiešajte. Hotový šalát posypte petržlenovou vňaťou alebo inými obľúbenými bylinkami a pokvapkajte citrónovou šťavou. Šalát môžete podávať teplý, no tiež aj na studeno.

 

K pečenej zelenine si môžete pripraviť obľúbený jogurtový dip alebo vyskúšať napríklad skvelé a šťavnaté guacamole.

 

Takto pripravený šalát sa hodí ako hlavné zeleninové jedlo alebo ako veľmi chutná príloha k mäsu.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 658.6483 Kj

Bílkoviny6.07 g
Sacharidy28.4 g
Sacharidy z cukrů0.06 g
Tuky5.4 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina12.06 g
Gi0.3

Alergeny

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.