Vianočné biscotti

Doba prípravy: 50 min. | autor:

Vianočné biscotti

Vianočné biscotti

Biscotti alebo cantuccini sú talianske orieškové sušienky, ktoré sa vďaka použitému koreniu skvelo hodia počas vianočných sviatkov. Mandle sú do týchto sušienok ideálne a navyše sú bohaté na proteíny, podporujú činnosť srdca a znižujú hladinu glukózy v krvi.

 

V miske najprv zmiešajte všetky sypké suroviny, teda preosiatu múku, prášok do pečiva, škoricu a zázvor.

 

V inej miske si zatiaľ vyšľahajte maslo ghee s cukrom a potom do krému primiešajte aj vajce.

 

Teraz je čas spojiť obidve časti dohromady. Ku krému postupne prisypávajte múku a dobre miešajte. Na záver pridajte mandle, hrozienka a dobre prepracujte rukami.

 

Z cesta vytvarujte bochník a vyváľajte ho do tvaru oválnej placky približne 3 cm hrubé. Oval umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri 180° asi 20 minút. Potom vyberte z rúry, nechajte vychladnúť a následne rozkrájajte na plátky.

 

Plátky znova rozložte na plech a dajte piecť na 140° približne 15 minút, do zlatista.

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.