Tekvicová polievka

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Jeseň je tu a s ňou tiež tekvica hokkaido. Na túto tekvicu sa zamerajte, ak vás nebaví zbavovanie tekvíc zo šupiek. Hokkaido sa nešúpe, používa sa aj so šupkou, ako jedinej tekvici jej šupka varením zmäkne.

 

Cibuľu nakrájajte na kocky a opražte na troške oleja. Tekvicu si umyte a nakrájajte na kocky, posypte kvalitným kari korením a spolu s cibuľou jemne osmažte, potom pridajte zeleninový vývar.

 

Varte do mäkka cca 30 minút.

 

Všetko dôkladne rozmixujte, pridajte smotanu a znovu priveďte k varu. Nakoniec polievku ešte osoľte a okoreňte čiernym korením.

 

NÁŠ TIP:

  • v polievke môžete obmeniť smotanu za rastlinnú verziu a mať tak polievku vegánsku
  • taktiež odporúčame skúsiť kokosové mlieko pre exotický šmrnc
  • chilli alebo zázvorom dodáte polievke úplne nové chuťové rozmery
  • polievku rovnako dobre, dokonca možno aj lepšie, urobíte z tekvice pečenej

Ingrediencie - 2 porcie

1 kus Cibuľa
4 ml Olej olivový
300 g Tekvica Hokkaido
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
800 ml Zeleninový vývar
100 g Pilos smotana na varenie 10 %
6 štipiek Karí korenie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.