Šalát z grilovanej zeleniny

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Šalát z grilovanej zeleniny

Šalát z grilovanej zeleniny

Teplý šalát z grilovanej zeleniny je vítanou diétnou večerou. Zelenina by vďaka obsahu prospešných látok mala tvoriť každodennú súčasť nášho jedálnička. Zeleninu by sme navyše vo väčšine prípadov mali konzumovať aj so šupkou, pretože tá spravidla obsahuje cenné antioxidantyvlákninu.

 

Začnite tak, že si umyjete a očistíte zeleninu. Ošúpanú cibuľu nakrájajte na polmesiace, balkažán na kolieska, cuketu na hranolky, papriku bez jadierok na väčšie pásiky a paradajky môžete nechať vcelku.

 

Pripravenú a nakrájanú zeleninu dajte do misky, pokvapkajte kvalitným olivovým olejom, posypte sušenou bazalkou a zľahka premiešajte, aby sa zelenina obalila olejom.

Potom máte niekoľko možností. Môžete všetko naskladať na pripravený plech vyložený papierom na pečenie a piecť v predhriatej rúre na 220 °C, kým zelenina zozlatne, alebo zeleninu opiecť na záhradnom grile či ju vypražiť na kvalitnej panvici.

 

Pečenú zeleninu premiešajte s čerstvou rukolou, ochuťte soľou a čiernym korením. Pre výraznejšiu chuť môžete pokvapkať čerstvou šťavou z citróna.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
10 g Bazalka sušená
40 ml Olej olivový extra panenský
2 hrste Paradajky cherry
1 kus Baklažán
2 kusy Paprika červená
2 hrste Rukola
1 kus Cuketa
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
100 g Citrón

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.