Polievka z pečených paprík

Doba prípravy: 50 min. | autor:

Polievka z pečených paprík

Polievka z pečených paprík

Krásne červené papriky sú dominantou leta. Ich výrazná farba je spôsobená veľkým množstvom flavonoidov, čo sú dôležité antioxidanty. Paprika okrem toho obsahuje niekoľkonásobne viac vitamínu C než citrusové plody.

 

Červené papriky umyte, nakrájajte pozdĺžne na polovicu a vyberte z nich semienka. Polovice paprík rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre na 200 °C približne 20 minút dozlatista.

Upečené papriky nechajte vychladnúť a potom ich zbavte šupky. Vďaka predošlému pečeniu by to malo ísť pomerne jednoducho.

 

Potom si ošúpte zemiak a nastrúhajte ho na hrubom strúhadle. Ďalej si na kvapke rozpáleného olivového oleja vypražte narezaný cesnak a cibuľu, pridajte ošúpané pečené papriky, nastrúhaný zemiak a zalejte domácim zeleninovým vývarom. Ak nemáte vývar, postačí vám voda. Varte na miernom ohni asi 10-15 minút.

 

Na záver celú zmes rozmixujte na hladký krém, okoreňte soľou, čiernym korením a balzamikovým octom.

Na tanieri ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 strúčiky Cesnak
100 g Zemiaky
2 hrste Bazalka čerstvá
20 ml Olej olivový
6 kusov Paprika červená
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
600 ml Zeleninový vývar
6 g Balzamikový ocot

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.