Hubový Kubo

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Rajčata sušená20 g
Tymián1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín1 špetka
Majoránka1 špetka
Houby čerstvé100 g
Kroupy vařené100 g
Olej řepkový5 ml
Tofu uzené90 g
Lahůdkové droždí2 lžičky

Ďalším zdravým receptom je hubový Kubo z čerstvých húb, ktorých začínajú byť plné lesy. Na kombinácií sušených paradajok, byliniek a chrumkavého tofu si určite pochutnáte. Krúpy sú navyše plné vlákniny a ich príprava nezaberie viac ako 20 minút, rovnako ako dusenie húb. Namiesto čerstvých húb môžete použiť aj huby sušené.

 

Dajte variť krúpy podľa návodu, väčšinou to zaberie +- 20 minút. Odporúčame dať krúpy variť do osolenej vody s kvapkou olivového oleja. Medzitým si nakrájajte huby a cibuľu.

 

Cibuľu vyprážajte do zlatista, potom k nej pridajte huby. Odporúčame mať huby vopred nakrájané a sparené horúcou vodou, urýchlite tak ich varenie. V prípade, že budete používať huby sušené, je potrebné ich dostatočne dlho pred prípravou namočiť. Huby na cibuli okoreňte, namiesto klasickej soli môžete použiť soľ čiernu, huby tak dostanú vajcovú chuť. Nechajte ich chvíľu zakryté dusiť, podlievať môžete vodou z krúp, aby sa huby nepripálili. Pred koncom pridajte ešte hrsť najemno nakrájaných sušených paradajok spoločne s ich olejom a prelisujte strúčiky cesnaku.

 

Keď budú huby zmäknuté vypnite a dochuťte podľa potreby ešte soľou, čiernym korením, lahôdkovým droždím. Nakoniec ešte premiešajte s krúpami.

 

Hore pridajte chrumkavé údené tofu. To vytvoríte jednoducho tak, že kocky hodíte na rozpálenú panvicu s olejom a priklopíte pokrievkou. Občas prehrabnete, aby sa tofu nepripálilo. Po cca 5-8 minútach je hotové.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 220.024 Kj

Bílkoviny2.82 g
Sacharidy3.48 g
Sacharidy z cukrů0.03 g
Tuky1.26 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.04 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.