Cuketové syrová omeleta

Doba prípravy: 15 min. | autor:

Cuketové syrová omeleta

Cuketové syrová omeleta

Začnite tým, že cuketu umyjete a očistíte. Potom ju nakrájajte na tenké plátky a jemne osoľte. Vďaka soli pustí cuketa prebytočnú vodu a bude sa lepšie tepelne upravovať. Práve kvôli tomu nechajte nakrájanú cuketu „vyplakať“ 15 až 30 minút a potom ju dôkladne osušte obrúskami.

 

Na kvalitnej panvici rozpáľte kvapku oleja. Pridajte cuketu a chvíľu restujte z oboch strán. Potom cuketu zalejte vyšľahaným vajcom so štipkou soli a kurkumy.

 

Akonáhle je omeleta hotová navrch pridajte plátok syra a nechajte ho rozpustiť. Pridajte cherry paradajky a bylinky.

 

Omeletu môžete podávať s kvalitným kváskovým pečivom, šalátom alebo smotanou.

Ingrediencie - 2 porcie

2 ml Olej olivový
4 kusy Vajce slepačie
40 g Syr eidam 20 % tuku
2 hrste Paradajky cherry
2 hrste Pažítka
1 kus Cuketa
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Petržlenová vňať
2 štipky Kurkuma mletá Kotányi

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.