Treska s kapustou

Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Olej olivový1 ml
Cibule červená1 kus
Kapusta hlávková50 g
Treska pečená150 g
Sůl1 špetka
Rajčata0.5 kusy
Koření paprika mletá1 špetka
Fazole červené konzervované200 g
Zeleninový vývar150 ml

Tiež vás straší predstava kapustových karbonátkov zo školskej jedálne? Nebojte sa, naučíme vás využívať kapustu do teplých jedál aj studených šalátov. Krehké listy kapusty predstavujú vitamínovú bombu a stačí ich pri tom len chvíľu dusiť alebo variť.

 

Na oleji chvíľu opekajte cibuľu, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a opekajte ďalších pár minút. Potom pridajte údenú papriku, nakrájané paradajky, fazuľu, prilejte vývar a celú zmes priveďte k varu. Pridajte kapustu a varte približne 4-5 minút. Nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením.

Filety z ryby potrite olejom, osoľte, okoreňte čiernym korením a na rozpálenej panvici na grilovanie opekajte z každej strany približne 3 minúty. Fazuľovú zmes s kapustou rozdeľte do misiek, navrch položte rybie filé a môžete podávať.

 

Vyskúšať môžete aj ďalšie recepty z kapusty.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 205.63 Kj

Bílkoviny1.67 g
Sacharidy6.51 g
Tuky1.31 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina2.11 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.