Treska s kapustou

Ingredience na 1 porci:

Česnek0.5 stroužky
Olej olivový1 ml
Cibule červená1 kus
Kapusta hlávková50 g
Treska pečená150 g
Sůl1 špetka
Rajčata0.5 kusy
Koření paprika mletá1 špetka
Fazole červené konzervované200 g
Zeleninový vývar150 ml

Tiež vás straší predstava kapustových karbonátkov zo školskej jedálne? Nebojte sa, naučíme vás využívať kapustu do teplých jedál aj studených šalátov. Krehké listy kapusty predstavujú vitamínovú bombu a stačí ich pri tom len chvíľu dusiť alebo variť.

 

Na oleji chvíľu opekajte cibuľu, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a opekajte ďalších pár minút. Potom pridajte údenú papriku, nakrájané paradajky, fazuľu, prilejte vývar a celú zmes priveďte k varu. Pridajte kapustu a varte približne 4-5 minút. Nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením.

Filety z ryby potrite olejom, osoľte, okoreňte čiernym korením a na rozpálenej panvici na grilovanie opekajte z každej strany približne 3 minúty. Fazuľovú zmes s kapustou rozdeľte do misiek, navrch položte rybie filé a môžete podávať.

 

Vyskúšať môžete aj ďalšie recepty z kapusty.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.