Marokánky

Ingrediencie na 1 porciu
| Voda čistá | 0.06 liter | |
| Mandle lúpané celé | 25 g | |
| Hrozienka | 25 g | |
| Olej slnečnicový | 0.5 lyžica | |
| Cukor hnedý trstinový | 12 g | |
| Múka špaldová celozrnná | 30 g |
Marokánky sú tradičnou cukrovinkou arabských zemí. Aj keď sa jedná o maškrtu, aj marokánky si môžete pripraviť v zdravšej verzii vhodnej pri diétach. Oriešky prospievajú napríklad vašim nervom, celozrnná špaldová múka zasa dodá potrebné živiny.
Najprv si v hrnci opražte špaldovú múku a potom ju zalejte vodou. Spoločne povarte asi 10 minút a nakoniec vmiešajte cukor, olej a nahrubo nasekané mandle a hrozienka.
Zo vzniknutého cesta vytvarujte placky, ktoré naukladajte na papierom vyložený plech. Pečte pri 200° asi 15 minút.
Upečené marokánky môžete namáčať v rozohriatej kvalitnej čokoláde alebo v karobovej poleve.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 329.1249 Kj
| Bielkoviny | 0.38 g |
| Sacharidy | 2.54 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.04 g |
| Tuky | 0.58 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.04 g |
| Vláknina | 0.16 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





