Kapustnica

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Zemiaky50 g
Smotana kyslá10 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rasca1 štipka
Olej slnečnicový2 lyžica
Kapusta kyslá100 g
Zeleninový vývar200 ml
Bobkový list1 kus

Nie je nutné kupovať doplnky stravy či exotické ovocie, aby ste podporili svoje zdravie. V regáloch obchodov nájdete omnoho lacnejšieho a zdravšieho pomocníka- kyslú kapustu. Kyslá kapusta je skutočným elixírom zdravia. Má veľa účinných látok a skoro žiadne kalórie.

 

Na troške oleja orestujte cibuľu nakrájanú na kocky, potom pridajte sladkú papriku a následne opláchnutú kyslú kapustu- spoločne chvíľu orestujte.

 

Všetko zalejte vývarom. Pridajte soľ, čierne korenie, bobkový list a varte cca 20 minút. Zemiaky samostatne uvarte so soľou a rascou, následne sceďte a vložte do hrnca s polievkou. Všetko spolu ešte chvíľu varte a dochuťte kyslou smotanou.

 

Odporúčame polievku obohatiť o stratené vajce a podávať s kúskom čerstvého kvaskového pečiva.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 520.08 Kj

Bielkoviny1.13 g
Sacharidy9.98 g
Sacharidy z cukrov0.05 g
Tuky0.3 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.12 g
Vláknina3.07 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.