Smotanová polievka s gnocchami

Ingredience na 1 porci:

Máslo1 g
Brambory1 g
Vejce1 kus
Cibule červená0.25 kusy
Pažitka1 hrst
Strouhanka1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Houby čerstvé70 g
Zeleninový vývar200 ml
Smetana na vaření 10%30 g
Šalvěj1 špetka

Huby pridajú do každého pokrmu skvelú zemitú chuť. Túto polievku môžete podávať aj počas sviatkov. Hubovo-šalviové gnocchi v nej sú jednoducho neodolateľné!

 

Vo väčšom hrnci rozohrejte maslo, orestujte cibuľu a pridajte huby. Všetko opekajte do mäkka približne 10-15 minút. Okoreňte soľou, čiernym korením a dobre premiešajte.

 

Cca 2-3 lyžice opečených húb odoberte a odložte na stranu. Ku zvyšku húb v hrnci pridajte zemiaky, zalejte vývarom a varte do mäkka. Potom zmes rozmixujte tyčovým mixérom dohladka.

 

Odložené huby nasekajte nadrobno, dajte do misky, pridajte vajce a šalviu, osoľte a okoreňte čiernym korením. Zmes premiešajte a zahustite strúhankou tak, aby sa zo zmesi dali tvarovať gnocchi. Do rozmixovanej polievky pridajte gnocchi a polievku varte cca 5 minút. Potom prilejte smotanu, nechajte prejsť varom a odstavte.

 

Polievku podávajte posypanú petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

 

1 hrniec/6 porcií polievky:

  • 2 lyžice masla
  • 1 červená cibuľa
  • 400g čerstvých/sušených lesných hub
  • soľ a čierne korenie
  • 4 zemiaky
  • 1,2 litra zeleninového vývaru
  • 1 bio vajce
  • hrsť šalvie
  • strúhanka podľa potreby
  • 200ml smotany na varenie (12%)

+ petržlenová vňať alebo pažítka na ozdobu

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2020 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.