Cícerové placky

Ingredience na 1 porci

Sůl1 špetka
Rozmarýn5 g
Olej řepkový20 ml
Mouka cizrnová75 g
Voda175 sklenic

Cícer je strukovina, ktorú môžete poznať aj pod názvom „rímsky hrach“. Je zdraviu prospešná a naviac neobsahuje lepok, takže je vhodná aj pri bezlepkovej diéte.

 

Cícerovú múku, vodu, olej a soľ zmixujete do hladkého cesta. Ak nemáte po ruke cícerovú múku, môžete ju nahradiť cez noc namočeným cícerom alebo cícerom z plechovky. Dajte si ale pozor, aby nebolo cesto priveľmi riedke. Malo by mať konzistenciu a hustotu asi ako cesto na lievance. Ak je cesto priveľmi riedke, prisypte trochu cícerovej múky.

 

Pomocou naberačky vlejte cesto na rozpálenú nepriľnavú panvicu. Navrch nasypte rozmarín (alebo iné bylinky, ktoré máte po ruke) a pozvoľne opekajte, aby sa placka nespálila. Po chvíľke otočte a upečte dozlatista aj z druhej strany.

 

Recepty z cíceru sú stále obľúbenejšie pre jeho príjemnú chuť a široké možnosti využitia hlavne u celiatikov, diabetikov a vegetariánov. Vyskúšajte aj tento skutočne jednoduchý a veľmi rýchly recept na cícerové placky.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 58.0815 Kj

Bílkoviny0.19 g
Sacharidy0.8 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky1.08 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina0.02 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.