Cícer na paprike

Ingrediencie na 1 porciu
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Arašidy | 50 g | |
| Zázvor koreň čerstvý | 10 g | |
| Cícer v suchom stave | 300 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Rasca | 1 štipka | |
| Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
| Olej repkový | 5 ml |
Mnoho ľudí si k cíceru hľadá cestu len ťažko, kto si ho ale obľúbi, ten s ním rád zaexperimentuje v mnohých zaujímavých cícerových receptoch. A prečo je taký skvelý? Obsahuje množstvo vitamínov a antioxidantov a navyše má minimum tuku.
Deň vopred si cícer namočte do čistej vody a nechajte ho cez noc napučať. Pred varením vodu zlejte.
V mixéri si rozdrvte arašidy na jemno, pridajte tretinu pripraveného cíceru, kúsok zázvoru, cesnak a približne deci vlažnej vody. Celé to zmixujte na hladkú kašu.
Potom si na kvalitnej panvici rozpáľte olej a zľahka na ňom orestujte lyžičku rasce a lyžičku mletej sladkej papriky. Korenie poriadne miešajte, aby sa vám nepripálilo a po niekoľkých sekundách pridajte zvyšné dve tretiny cíceru.
Cícer orestujte a potom podlejte trochou vody.
Keď je cícer hotový, primiešajte k nemu arašidovo- cícerovú kašu. Krátko všetko povarte a ochuťte podľa chuti.
Na ozdobu použite čerstvé bylinky.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 167.856 Kj
| Bielkoviny | 0.68 g |
| Sacharidy | 1.89 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
| Tuky | 1.47 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 0.18 g |
| Sodík | 0.13 g |
| Vápnik | 0.01 g |
| Gi | 0.75 |
ALERGÉNY
- Podzemnica olejná (arašidy) a výrobky z nej
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





