Bulgurové rizoto s kuracím mäsom

Ingrediencie na 1 porciu
| Bazalka čerstvá | 0.5 hrsť | |
| Olej olivový | 1 ml | |
| Kuracie prsia (restované) | 100 g | |
| Cibuľa | 1 kus | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Paprika žltá | 1 kus | |
| Pórik | 0.5 kus | |
| Oregano drvené | 1 štipka | |
| Bulgur | 70 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Rasca | 1 štipka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 3 g |
Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ málo známej aj keď nie veľmi exotickej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemnú orieškovú chuť.
Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej stravy. Vďaka zastúpeniu vlákniny podporuje činnosť čriev a pôsobí tiež blahodárne na nervovú sústavu.
Očistite, nakrájajte a orestujte kuracie mäso. V priebehu mäso dochuťte soľou, čiernym korením a oreganom. Zeleninu si umyte, nakrájajte a mierne opečte na panvici. Potom ju okoreňte a zmiešajte s kuracím mäsom.
Bulgur pripravte podľa návodu na obale a podávajte vedľa zmesi zeleniny a mäsa alebo všetko spoločne premiešajte a vytvorte tak skvelé bulgurové rizoto. Nakoniec posypte čerstvou bazalkou a pokvapkajte citrónom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 652.3403 Kj
| Bielkoviny | 5.61 g |
| Sacharidy | 25.34 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.5 g |
| Tuky | 4.84 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.99 g |
| Vláknina | 10.19 g |
ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





