Raw špagety bolognese

Ingrediencie na 1 porciu
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Rajčiny sušené | 50 g | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
| Olej olivový | 5 ml | |
| Rajčiny cherry | 2 hrsti | |
| Paprika červená | 0.5 kus | |
| Oregano drvené | 2 štipky | |
| Cuketa | 1 kus |
Raw food vychádza z myšlienky, že tepelne upravená strava výrazne stráca svoje výživové hodnoty. Pri prekročení teploty cca 42 °C dochádza v potravinách k ničeniu živín a dôležitých enzýmov.
Základná myšlienka raw je konzumovať prirodzené potraviny v kombináciách vhodných pre naše telo a najlepšie tepelne neupravené.
Na špagetovom strúhadle (špiralizéri) nastrúhajte jednu menšiu cuketu. Zvyšné ingrediencie rozmixujte a ohrejte v hrnci na max. 40°C (kto nechce mať jedlo vo verzii raw môže si ingrediencie klasicky opiecť). Dochuťte korením a cesnakom.
Cuketové špagety podávajte pokvapkané olejom a s lístkami čerstvej bazalky.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 388.7683 Kj
| Bielkoviny | 3.72 g |
| Sacharidy | 13.61 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.5 g |
| Tuky | 4.59 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.99 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 4.16 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





