Svieže feniklové rizoto
Ingrediencie na 1 porciu
| Kuracie prsia (restované) | 200 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Fenikel | 100 g | |
| Ryža basmati varená | 200 g | |
| Korenie kari | 1 štipka | |
| Ocot balzamikový | 10 g | |
| Koriander vňať | 1 hrsť |
Najskôr si uvaríme ryżu a to tak, že si ju opláchneme a nasypeme do hrnca. Ryžu zalejeme 200 ml vody a varíme, kým sa neodparí všetka voda (odporúčam ale variť v ryžovare). Ďalej si nakrájame fenikel na malé kúsky. Na panvicu dáme trošku olivového oleja a za stáleho miešania opekáme fenikel. Až zmäkne, pridáme karí. Opečený fenikel dáme do misky a zmiešame s čerstvým koriandrom. V rovnakej panvici smažíme nakrájané a okorenené prsia. Opečené kurča zmiešame s ryžou a feniklom a dochutíme balzamikom.
Výživové hodnoty zodpovedajú uvarenej ryži. 100 g surovej ryže sa rovná 200 g ryži varenej. Vždy si teda odvážte polovicu množstva než je v recepte uvedené.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 51.438 Kj
| Bielkoviny | 0.4 g |
| Sacharidy | 1.07 g |
| Tuky | 0.14 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.16 g |
| Vláknina | 0.04 g |
| Sodík | 15.29 g |
| Vápnik | 0.01 g |
| Gi | 0.65 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





