Srnčí guláš

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Mrkva | 1 kus | |
| Zeler | 50 g | |
| Voda čistá | 0.1 liter | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Víno červené | 50 ml | |
| Korenie paprika mletá | 5 štipok | |
| Olej repkový | 5 ml | |
| Bobkový list | 2 kusy | |
| Korenie celé (borievka) | 5 g | |
| Korenie nové | 1 lyžička | |
| Brusnice zavarené | 7 g | |
| Srnčie stehno | 80 g | |
| Perník na strúhanie | 5 g |
Mäso divokej zveri je málo tučné a ľahko stráviteľné. Navyše obsahuje vysoké množstvo telu prospešných látok ako napríklad vitamíny skupiny B, minerálne látky a stopové prvky.
Okrem toho, že je zverina zdravá je navyše veľmi chutná. Najčastejšie je k dostaniu kančie, dančie, srnčie a jelenie mäso.
Ak sa vám dostane do ruky mäso zo zveriny je na mieste otázka, ako ho pripraviť? S kyslou kapustou? Možností je naozaj veľa. Skúste napríklad klasickú sviečkovú alebo výborný guľáš.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opečte na oleji, keď bude zlatistá môžete pridať mäso nakrájané na kocky a cesnak. Miešajte a nechajte mäso stmavnúť. Následne osoľte a posypte paprikou. Pridajte nadrobno nakrájanú mrkvu, zeler a chvíľku restujte spoločne s mäsom, kým nebude mierne opečené.
Potom pridajte korenie, zalejte vodou, vínom a voľne duste, kým bude mäso mäkké. Občas premiešajte. Pred koncom pridajte brusnicovú zaváraninu a strúhaný perník na zahustenie. Podávajte s chlebom či celozrnnou knedľou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 462.4133 Kj
| Bielkoviny | 2.48 g |
| Sacharidy | 19.18 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
| Tuky | 1.76 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
| Vláknina | 7.06 g |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





