Grilovaná cuketa

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Olej olivový1 ml
Rajčiny cherry1 hrsť
Cibuľa červená1 kus
Orechy vlašské0.5 hrsť
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Petržlen vňať1 g
Sójové mäso125 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Korenie provensálske1 štipka

Cukety sú vynikajúcim receptom na zdravú grilovačku, môžete ich však jednoducho upiecť aj v trúbe.

Cukety umyte, pozdĺžne rozkrojte a vydlabte z nich dužinu. Čím viac jej vydlabete, tým viac zmesi vojde do cukety. Cuketu položte na plech vyložený papierom na pečenie.

 

Vydlabanú dužinu nasekajte na menšie kúsky, ktoré neskôr použijete do zmesi.

 

 

V hlbšej panvici rozohrejte olivový olej, na ktorom opečte nakrájanú cibuľu. Ďalej pridajte uvarené (v zeleninovom vývare) sójové mäso a smažte ho približne 5 minút za občasného miešania. Sójové mäso v prípade potreby zameňte za klasické mleté mäso.

 

Na panvicu pridajte paradajky nakrájané na kocky, vydlabanú dužinu z cukety, prelisovaný strúčik cesnaku a petržlenovú vňať nasekanú na drobno. Zmes dochuťte soľou, čiernym korením a provensalskými bylinkami.

Stiahnite plameň a zmes duste, kým zelenina zmäkne. Potrvá to približne 10-15 minút.

 

Zmesou potom naplňte vydlabané cukety a dobre ju zatlačte.

 

Cukety pečte cca 30 minút (podľa veľkosti cukety) v rúre vyhriatej na 180°C. Posledných 5 minút pečenia môžete cukety posypať obľúbeným strúhaným syrom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 489.43 Kj

Bielkoviny4.1 g
Sacharidy8 g
Sacharidy z cukrov0.31 g
Tuky7.31 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina1.98 g
Vápnik0.02 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.