Šošovicový šalát s tuniakom

Ingredience na 1 porci

Cibule jarní1 kus
Tuňák ve vlastní šťávě120 g
Čočka vařená40 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá5 g

Zelená šošovica je vážne skvelá! Má špecifickú tmavo zelenú farbu ale keď ju rozdelíte je žltá. Patrí medzi najchutnejšie a najzdravšie druhy šošovice, práve kvôli svojej lahodnej orieškovej chuti a určite vás prekvapí aj jej nekonečná variabilita.

Je drobnozrnná, nerozvarí sa a nenasiakne chuť dresingu, preto je ako stvorená k príprave šalátov.

 

Šošovicu si hodinu pred vložte do vody. Potom vodu vylejte a šošovicu uvarte v novej osolenej vode, podľa návodu na obale. Po uvarení zmiešajte šošovicu s tuniakom a jarnou cibuľkou. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Takto pripravený šalát sa hodí ako príloha k mäsu alebo k nemu pridajte kúsok kvalitného pečiva a vykúzlite tak výživnú večeru.

 

Ak máte šošovicu alebo všeobecne strukoviny radi a ešte vám zvýšilo, odporúčame si dopriať tiež zdravú šošovicovú polievku. Môžete si vybrať z množstva variant.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 55.907 Kj

Bílkoviny1 g
Sacharidy1.6 g
Sacharidy z cukrů0.16 g
Tuky0.07 g
Vláknina0.39 g

Alergeny

Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.