Šošovicové karbonátky

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Mrkva1 kus
Cesnak1 strúčik
Vajce1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Majoránka1 štipka
Múka špaldová celozrnná11 g
Šošovica červená0.5 hrnček
Lahôdkové droždie1 lyžička

Červená šošovica patrí síce k strukovinám, no potrebuje odlišné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.

V čom je šošovica odlišná?

 

  1. Červená šošovica nemá šupku- nespôsobuje tak nafukovanie.
  2. Červená šošovica sa nemusí vopred namáčať.
  3. Červená šošovica sa rozvarí- tak je to správne.
  4. Červenou šošovica neklíči.
  5. Červenou šošovicu nemusíte po rozmixovaní pasírovať- nemusíte sa zbavovať šupiek.

 

Uvarte šošovicu podľa návodu na obale. Medzitým si na jemno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu orestujte na nepriľnavej panvici, pridajte prelisovaný cesnak a chvíľu spoločne ohrejte.

 

Po uvarení šošovice ju zmiešajte so zmesou z panvice, pridajte celozrnnú múku, vajce, okoreňte soľou, čiernym korením a ostatným korením. Lyžicou vytvorte karbonátky, uložte ich na papier na pečenie a pečte v rúre na 200 °C po dobu približne 30 minút.

 

Karbonátky odporúčame podávať s kúskom čerstvého žitného pečiva alebo zeleninovou prílohou či zemiakovou kašou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 1733.949 Kj

Bielkoviny26.8 g
Sacharidy58.17 g
Tuky6.94 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.56 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina27.09 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.04 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.