Šošovicové karbonátky

Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Mrkva | 1 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Vajce | 1 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Majoránka | 1 štipka | |
Múka špaldová celozrnná | 11 g | |
Šošovica červená | 0.5 hrnček | |
Lahôdkové droždie | 1 lyžička |
Červená šošovica patrí síce k strukovinám, no potrebuje odlišné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.
V čom je šošovica odlišná?
- Červená šošovica nemá šupku- nespôsobuje tak nafukovanie.
- Červená šošovica sa nemusí vopred namáčať.
- Červená šošovica sa rozvarí- tak je to správne.
- Červenou šošovica neklíči.
- Červenou šošovicu nemusíte po rozmixovaní pasírovať- nemusíte sa zbavovať šupiek.
Uvarte šošovicu podľa návodu na obale. Medzitým si na jemno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu orestujte na nepriľnavej panvici, pridajte prelisovaný cesnak a chvíľu spoločne ohrejte.
Po uvarení šošovice ju zmiešajte so zmesou z panvice, pridajte celozrnnú múku, vajce, okoreňte soľou, čiernym korením a ostatným korením. Lyžicou vytvorte karbonátky, uložte ich na papier na pečenie a pečte v rúre na 200 °C po dobu približne 30 minút.
Karbonátky odporúčame podávať s kúskom čerstvého žitného pečiva alebo zeleninovou prílohou či zemiakovou kašou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 1733.949 Kj
Bielkoviny | 26.8 g |
Sacharidy | 58.17 g |
Tuky | 6.94 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.56 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 27.09 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.04 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT