Špenátové penne

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Špenátové penne

Špenátové penne

Cestoviny uvarte podľa návodu. Odporúčame zvoliť cestoviny celozrnné. Napríklad pohánkové, žitné alebo ryžové. Docielite tak zdravšie, nutrične vyváženejšie a hodnotnejšie jedlo než keby ste použili klasické pšeničné cestoviny. To isté platí aj pri iných obilninách alebo pri pečive.

 

Špenát umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Nakrájajte si šalotku a cesnak. Na masle oboje orestujte, pridajte špenát, osoľte a cca 5 minút nechajte spoločne podusiť.

 

Ďalej pridajte rozdrobený syr a zalejte smotanou, nechajte spoločne chvíľu ohriať.

 

Na záver premiešajte špenát s cestovinami a ozdobte cherry paradajkami pokrájanými na mesiačiky a čerstvou bazalkou.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
2 hrste Bazalka čerstvá
2 hrste Paradajky cherry
2 kusy Cibuľa šalotka
200 g Špenát čerstvý
60 g Niva plesňový syr
2 štipky Soľ
50 g Smotana 12 % Pilos
160 g Cestoviny celozrnné pšeničné varené
20 g Maslo ghee

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.