Proteínové lievance

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Proteínové lievance

Proteínové lievance

Ak sa vám nechce každý deň zložito vymýšľať, čo si dať na raňajky, vyskúšajte napríklad chutné proteínové lievance. Patria medzi jednoduché a rýchle recepty a navyše sa dajú pripraviť s rôznymi obmenami.

Vďaka pridanému proteínu navyše ochránite a skultivujete svoje svalstvo aj ostatné tkaniny.

 

Do hlbšej misky si nasypte celozrnnú múku, kypriaci prášok, proteín a cukor. Všetky sypké suroviny dobre zmiešajte.

 

Potom do misky vyklopte vajce a pomaly prilievajte mlieko. Dôkladne zmes vyšľahajte, aby nevznikli hrudky, prípadne môžete podľa potreby zriediť mliekom alebo zahustiť múkou, aby ste dosiahli ideálnu konzistenciu. Cesto nechajte aspoň 10 minút odstáť.

 

Ďalej si pripravte kvalitnú nepriľnavú panvicu alebo panvicu na lievance, na ktorú nemusíte dávať žiaden tuk a nalejte na ňu pripravené cesto.

Zmiernite plameň, aby sa lievance voľne opekali a nepripraľovali sa. Opekajte dozlatista z oboch strán.

 

Podávajte napríklad s ovocím alebo kvalitným bielym jogurtom.

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.