Cícerové cestoviny s kakaom a kokosovou omáčkou: bez lepku a plné bielkovín


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 128

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 130

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 131

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 132

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 133

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 136

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 128

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 130

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 131

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 132

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 133

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 134

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 135

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 136

Ingrediencie na 1 porciu

Holandské kakao2 g
Cestoviny celozrnné250 g
Jogurt grécky biely 0 % tuku140 g
Polotučný tvaroh250 g
Kokos strúhaný30 g
Sirup agávový bio5 g

1

Vo vriacej vode si uvaríme cícerové cestoviny do mäkka (6 - 8 minút).

2

Uvarené cestoviny precedíme, a potom ich zmiešame s kakaom a sladidlom podľa chuti.

3

V miske si spolu zmiešame tvaroh s jogurtom, strúhaným kokosom a zvyšné sladidlo

4

Hotovú omáčku naservírujeme na cestoviny a podávame ich ideálne ešte teplé. Odporúčame pridať aj lesné ovocie.

Aj obyčajné cestoviny vedia byť bez lepku a plné bielkovín. Stačí využiť unikátny cícer recept a cícerové cestoviny bez lepku budú hotové do pár minút. Okrem bielkovín v ňom nájdete aj značný obsah vlákniny a mikronutrientov. Kakaové cestoviny sa nádherne dopĺňajú s kokosovou omáčkou z tvarohu a jogurtu. Na tento fit cícerový recept dokonca potrebujete iba 6 surovín a 15 minút času. Ak obľubujete cestoviny na sladko, isto si pochutíte. Z hľadiska obľúbených netradičných receptov na sladko by ste určite nemali vynechať recept na maki sushi na sladko s mangom a kokosom.

Cícerové cestoviny sú pri rýchlosti prípravy veľká pomoc, nakoľko sa varia iba 6 – 8 minút. A chutia úplne skvele, najmä v takýchto sladkých receptoch. Stačí pri nich použiť cícerové cestoviny bez lepku v biokvalite, ktoré je možné dostať v prakticky každých biopotravinách. Tieto cícerové cestoviny bez lepku sa dajú ľahko pripraviť do pätnástich minút, a to s minimom úsilia. Kakaové cestoviny chutia najlepšie ihneď po pripravení, neodporúčam ich odkladať do chladničky.

Cícerové cestoviny bez lepku a kompletný postup

Pre začiatok je vhodné uvariť cícerové cestoviny tak, aby boli mäkké. Na rozdiel od obyčajných cestovín sa však cícerové cestoviny varia podstatne kratšie a je preto nanjvýš vhodné dôkladne sledovať, aby sa nerozvarili.

Uvarené cestoviny treba následnec precediť a pridať do nich sirup z agáve, prípadne iné sladidlo. V miske si potom zmiešajte tvaroh s jogurtom a so sladidlom a pridajte aj strúhaný kokos.

Hotovú omáčku naservírujte na cestoviny a podávajte ich ideálne ešte teplé. Pre lepšiu estetiku odporúčame pridať aj ovocie; výborne sa hodí lesné ovocie, ako napríklad maliny, alebo čučoriedky, alebo taktiež aj mango ovocie.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 67.82742 Kj

Bielkoviny0.57 g
Sacharidy1.58 g
Sacharidy z cukrov0.75 g
Tuky0.84 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.07 g
Vláknina7.39 g
Sodík0.03 g
Gi30

ALERGÉNY

  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2022 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.