Plnené šampiňóny

Ingrediencie na 1 porciu

Olej olivový1 ml
Cibuľa červená0.25 kus
Orechy vlašské0.5 hrsť
Syr plesnivý niva30 g
Šampiňóny čerstvé125 g
Tymián1 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Smotana na varenie 10 %10 g
Rozmarín1 g

Zo šampiňónov odlomte nožičky a klobúčiky olúpte. Vrchnú stranu mierne narežte, aby vám pri plnení šampiňóny dobre držali. Nožičky nasekajte najemno.

 

Cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte na oleji spolu so šampiňónovými nožičkami do zmäknutia. Prilejte smotanu a asi 5 minút povarte. Vlašské orechy rozlámte alebo nasekajte na hrubé kúsky a pridajte do smotany.

 

Nivu nastrúhajte, pridajte k smotane a na miernom ohni rozpusťte. Dochuťte soľou, čiernym korením a pridajte čerstvé bylinky.

 

Šampiňóny naplňte zmesou a pečte pri 180 °C 15 minút. Odporúčame podávať so zapečeným celozrnným pečivom.

 

TIP: Toto jedlo má veľkú výhodu v tom, že je veľmi variabilné. Nivu môžete obmeniť za akýkoľvek tvrdý syr. Korenie je tiež celkom na vašej fantázií, rovnako ako prípadne pridanie zeleniny.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 373.1635 Kj

Bielkoviny2.45 g
Sacharidy2.31 g
Tuky7.44 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.14 g
Vláknina0.66 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.